‘Geef anoniem vervelende reizigers door via de NS app’

Auteur: , 3 Reacties
NS

Maak de stiltecoupé weer samen stil!

Maak je wel eens gebruik van de trein, dan zal je vast wel een keer in aanraking zijn gekomen met een of meerdere asociale tokkies die een of meerdere regels aan hun laars lappen. Denk hierbij aan het eindeloos kwebbelen in de stiltecoupé, ongevraagd aanraken of in het ergste geval zelfs regelrechte opstootjes. Binnenkort kun je dit allemaal anoniem melden aan de NS.

De Nederlandse Spoorwegen wil namelijk een dienst maken die dit soort informatie van reizigers anoniem doorstuurt bij de conducteurs die op dat moment ter plekke zijn. Zo valt te lezen in een brief van staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven gericht aan de Tweede Kamer.

De NS roept hiervoor de hulp in met de British Transport Police. Zij werken immers al met een vergelijkbare dienst. Er zal een delegatie van de Kamer afreizen naar het Verenigd Koninkrijk, om daar in een werkbezoek het systeem aan het werk te zien.

Of het uitvoerbaar is voor de NS moet nog blijken. Van Veldhoven schrijft namelijk dat de NS op dit moment nog niet kan overzien of dit systeem uitvoerbaar is op het gebied van opvolging en de verwachting die het daarmee wekt bij reizigers.3 reacties

De Nederlandse Spoorwegen Berichten app kan toepasselijk afgekort worden, in ieder geval.
@rulefollower: Scherp!
Gaat lekker met de samenleving als dit nodig is.
Tuig dus, wat er in de trein zit. Ben blij met mijn auto!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).