Geef Apple-hardware een tweede leven als plantenpot

Apple plantenpot
Omdat slechts één levenscyclus veel te duur is voor Apple-apparatuur.

Ondanks dat Apple-hardware in het algemeen best lang meegaat, komt er voor ieder apparaat ooit een einde aan zijn leven. Dit kan komen door ouderdom, of omdat je het nieuwere speeltje te interessant vindt om in de winkel te laten liggen. Maar wat nu te doen met dat oude Apple-apparaat? Kunstenaar Christophe Guinet heeft er iets op bedacht.

Christophe heeft een heel scala aan oude Mac-hardware verzameld en deze gecombineerd met allerlei (exotische) planten. Waar de computers eerst dienst deden als hulpmiddel voor de mens, voorzien zij nu als plantenpotten allerlei boompjes van een vaste ondergrond in zijn nieuwste tentoonstelling ‘Plant Your Mac!’.

De Franse kunstenaar windt er geen doekjes om en komt met de gekste creaties. Zo is een oude Macintosh Classic te zien die nu dienst doet als plantenbak voor een bonsaiboom. In de geschoten foto’s is te zien dat het beeldscherm van de Apple-computer is vervangen en je nu de wortels van de geplante bomen kunt zien.

De kunstwerken van Christophe zijn zeker apart te noemen, maar geef het even de tijd. Het is in ieder geval een betere manier van oude hardware gebruiken dan het meteen weg te kieperen. Misschien een idee voor Apple om te gebruiken in hun volgende commercial?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *