Geef digitale muziek die ‘vinyl sound’ met deze platenspeler

Digitale-Platenspeler
Vinyl wint steeds meer terrein op de muziekmarkt en dat is niet voor niks. Als je muziekfans mag geloven gaat er niets boven het krakende geluid van een platenspeler, en deze techneut heeft er nu voor gezorgd dat je al je digitale muziek ook kunt voorzien van dit klassieke effect.

Jesse England is de bedenker van de Universal Record, een kleine plaat die verbinding maakt met al je Bluetooth apparaten. Dit zwarte schijfje kun je gewoon op je platenspeler leggen, en door draadloos een nummer naar het apparaatje te sturen en vervolgens de naald erop leggen kraakt je digitale nummer ineens alsof het een vinylplaat is.

Kunstproject
Jammer genoeg is de Universal Record voorlopig niet meer dan een kunstproject, en kun je er zelf dus geen bestellen. Hopelijk komt daar in de toekomst verandering in, al is onderstaande video sowieso interessant om te zien.

[gv data=”v_R1wsnbE”][/gv]

Eén reactie

  1. Ik vind vinyl beter klinken dan MP3, mits je een plaat hebt die niet kraakt. Dit ding doet alleen het tegenovergestelde (wat je dus niet wilt) :P. Daarnaast lijkt mij een dergelijk systeem niet bepaald prettig voor de naald…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *