Geen grap: Microsoft webshop verkoopt Galaxy S8

Auteur: , 1 Reactie
Galaxy S8 Microsoft

If you can’t beat them...

De releasedatum van de Galaxy S8(+) ligt al meer dan een half jaar achter ons, maar dat weerhoudt consumenten er niet van om het toestel nog steeds in grote getalen te kopen. “Daar moeten we op inspelen!”, zullen ze bij Microsoft gedacht hebben. Vandaar dat het vanaf nu speciale versies van zowel de Galaxy S8 als de Plus-variant verkopen.

Qua hardware hoef je niets bijzonders te verwachten: de modellen beschikken namelijk niet over andere chipsets of camera’s dan de reguliere versies. De software daarentegen is behoorlijk gewijzigd. Ondanks dat de smartphones ‘gewoon’ op Android draaien, zijn de apparaten uitgerust met heel wat voorgeïnstalleerde Microsoft-apps.

Denk hierbij aan de Microsoft Launcher, digitale assistent Cortana, OneNote, Microsoft Excel, Word, OneDrive en ga zo maar door. Op dit moment zijn de toestellen alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse Microsoft-webshop voor respectievelijk 725 dollar voor de standaard- en 825 dollar voor het Plus-model.

Het is echter niet de eerste keer dat Microsoft zelf Android-toestellen aannbiedt. Ook de Galaxy S6 en Galaxy S7 is een tijdje verkocht met speciale Microsoft-apps. Zeker nu het bedrijf heeft aangegeven om langzaam de stekker uit Windows 10 Mobile te trekken, is het interessant in hoeverre de tech-gigant zich nog bezig gaat houden met smartphones.1 reactie

Kantoor en smartphone gaan gewoon moeilijk samen, in de zin van “vervanging van”. Synchronisatie van agenda en mail etc. gaat nog prima maar meer ook niet. Samsung probeert het nog met de DeX dock maar het blijft behelpen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).