‘Geen vingerafdrukscanner voor iPhone 8’

'Geen vingerafdrukscanner voor iPhone 8'
Een opmerkelijk bericht. Gaat Apple kappen met Touch ID?

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat de nieuwe iPhone geen traditionele thuisknop gaat krijgen. Omdat de smartphone van Apple het vermoedelijk moet stellen met een randloos design moet de fysieke knop exit. In plaats daarvan komt er een virtuele thuisknop, verwerkt in het display.

Met het verdwijnen van de fysieke thuisknop moet Touch ID, de vingerafdrukscanner van Apple, ook een nieuw plekje krijgen. Tot nu toe werd gedacht dat de techniek in het scherm zou worden verwerkt of, zoals Samsung ook doet, de technologie naar de achterkant van de smartphone verhuizen. Niets van dit alles, aldus Bloomberg.

Op basis van anonieme bronnen bericht het mediabedrijf dat de iPhone 8 helemaal geen vingerafdrukscanner gaat krijgen. Het toestel ontgrendelen zou gaan middels een irisscanner. Apple zou naar verluidt deze technologie testen als vervanger van Touch ID.

Een interessant gerucht, want het is nog maar de vraag hoe dit straks in de praktijk gaat werken. Wat als je scherm vies is en de 3D-sensoren je ogen niet herkennen? Volgens de bronnen zou het echter gaan om geavanceerde technologie. Zo zou de smartphone zelfs ontgrendeld kunnen worden als deze op tafel zou liggen. Een blik moet voldoende zijn en de iPhone hoeft niet opgepakt te worden.

Apple introduceerde Touch ID in 2013 met de komst van de iPhone 5S. De Amerikaanse techgigant gaat volgens het bericht de vingerafdrukscanner niet met pensioen sturen. Het zou mogelijk zijn dat Touch ID in een later stadium weer een terugkeer maakt. De nieuwe iPhone zal in september worden gepresenteerd.

12 reacties

  1. apple wordt helemaal samsung…geen randen meer, irisscanner, … ze moeten het enkel stellen zonder 3,5mm jack, vingerafdruk scanner, hartritmescanner, geheugenkaartje, NFC dat openstaat voor alles (ipv enkel apple pay), …

  2. Ow boy …. bloomberg meld dat ze aan het TESTEN zijn. Wat helemaal niet wil zeggen dat het voor de iphone 8 is ( beetje laat aangezien productie snel gaat beginnen ). Eerder gewoon een projectje of voor iphone 9.

    Daarbij … zoals eerder gemeld ( en bewezen ) is er in ios 11 een duidelijke verwijzing naar een nieuwe plek ( voorop ) van de vingerprint scanner.

    Mocht het toch gebeuren dat het de 3d scanner gaat worden … prima …. mits veilig en zoals bloomberg beweerd … ook als ie plat op tafel ligt ( mijn grootse bezwaar van de scanner achterop )

    • @dgh74: en daarbij …. mischien gaat het wel een combi worden EN vingeafdruk in scherm EN gezichtsherkenning.

      Zoals het hoort … en niet zoals samsung … afdruk achterop en een faalende irisscanner…

        • @turbobrick: nou dat ” vaak gelijk ” valt anders best tegen hier op apparata … paar maanden terug wist je nog niet eens van het bestaan af van die vingerafdruktechniek onder het scherm … paar weken terug post je dat het zichtbaar blijft in het scherm …. en nu net doen of je de wijsheid in pacht heb …

          Maar goed we zullen zien he ….

          • @dgh74: Je blijft het idd zien, en de techniek waarbij het niet zichtbaar is werkt gewoon nog niet goed genoeg.
            Dit zijn de feiten en zoals ik al zei, de Iphone 8 gaat die optie NIET hebben. Ik zei dat al ver voordat dit nieuws naar buiten kwam en je zult het straks in September bevestigd zien.

          • @turbobrick: je ziet niets want is een module dat werkt met ultrasoon geluid. Dat is het FEIT … wat snap je daar niet aan ?
            Op een bepaalde plek gaat dat geluid door het scherm en scant de diepte van de lijnen op een vingerafdruk. Je ziet niets want het is iets dat niet in het scherm hoeft worden verwerkt … maar kan enkele millimeters onderscherm worden geplaatst… GOOGLE

            Scanner in power knop is ook een optie. Minder makkelijk maar stukken beter dan op achterkant.

            Mocht het 3d zijn … en werken zoals de “anaalisten” zeggen ( zou ook moeten werken in een hoek en dus als de telfoon voor je ligt … lijkt me moeilijk … mischien soor fisheye lens ofzo ) dan is het super.

            Apple zit met apple pay … ook banken investeren hierin. Apple moet banken kunnen overtuigen dat met 3d unlocken net zo veilig is. Ik denk dat een vingerafdruk in scherm op dit moment verder is dan een vlekkeloos werkende gezichtsherkenning ( zie prototype van vivo die ONZICHTBAAR vlekkeloos werkt )

            Zal me verder weinig boeien … zolang de oplossing maar werkt en niets op de achterkant word geplaatst.

  3. We kunnen geen betere oplossing verzinnen dus halen we hetgene wat wel werkt weg – Apple 2017-2018
    Zo werkte dat met die 3.5 mm plug en nu dus ook met de vingersensor. En ik moet zeggen: van alles wat me niet beviel aan iPhone, was de vingersensor toch een hele goede en goed werkende toevoeging.

    Ik ben deze week overgestapt van iPhone 6s naar Samsung Galaxy S8. Simpele reden: iPhone 7 was duurder en eigenlijk vrijwel gelijk aan de 6s dus dan betaal je extra voor een telefoon die je al hebt.
    Galaxy S8 is een supergave telefoon. Heeft alles wat mijn 6s ook had maar dan beter. En dat scherm is ongelofelijk mooi.
    En, to the point, ze hebben die irisscanner maar die werkt dus niet altijd goed (wel beter dan ik had verwacht). Maar net zo simpel voer je een tekenpatroon in, of leg je je vinger op de vingersensor. Toch blijf ik vinden dat de unlock van de iPhone net even iets simpeler en daardoor gebruiksvriendelijk is. Zoals al gezegd kun je dus bijvoorbeeld geen vingerafdruk scannen als hij op tafel ligt.
    Ik vond de iPhone altijd wel heerlijk snel werken en was goed in wat hij moest doen. Maar iPhone 7 tegen Samsung S8 is haast geen vergelijking meer. Ik ben er superblij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *