Geheime beelden: bijna-crash tussen vliegtuig en drone

Geheime beelden: bijna-crash tussen vliegtuig en drone
Rumoer om een negen jaar oud filmpje dat op YouTube is verschenen. Het gaat om beelden van een drone die rakelings een passagiersvliegtuig passeert.

In 2004 scheerde een EMT Luna X-2000 drone onder de linkervleugel van een Airbus A300 met 100 passagiers aan boord. Een bijna-crash voor het vliegtuig, maar door turbulentie raakte de drone wel uit koers en stortte het neer boven de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Een anonieme bron heeft de beelden nu pas online gezet, wellicht om het debat over de onbemande toestellen aan te wakkeren. De Bundeswehr classificeerde de beelden van de drone namelijk als geheim. Meer duiding bij RT.

[gv data=”gzT5B2Kb2pY”][/gv]

3 reacties

  1. hmmm, niet zo handig…
    In Nederland is het binnenkort toch legaal om met een cameraatje rond te vliegen? hopen dat we dit soort situaties niet gaan krijgen dan…

    • @enginefreak: er is nog altijd regelgeving het vliegen met modelbouwspul, zolang mensen hun rechten respecteren is er niets aan de hand. Wanneer blijkt dat de regelgeving massaal aan de laars wordt gelapt zal er veel strenger gehandhaafd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *