Geld maken met haat-video’s op YouTube niet meer mogelijk

YouTube
De Amerikaanse videodienst heeft de richtlijnen aangepast zodat makers van haatdragende video’s geen centen meer verdienen.

Sinds de controverse tussen PewDiePie en Disney staat de vrijheid van video op het spel. Wat kan wel en wat kan niet? Het grijze gebied maakt YouTube iets minder vaag om adverteerders tevreden te stellen. Niet alleen Disney maar ook andere grote merken hebben aangegeven niet geassocieerd te willen worden met filmpjes die stof (kunnen) doen opwaaien.

Als je video de richtlijnen overschrijdt dan kapt YouTube de inkomsten af. Advertenties worden niet langer getoond voor het afspelen van het filmpje. Op deze manier voorkomt de videodienst boze adverteerders en missen makers van de video inkomsten, waardoor ze wellicht twee keer nadenken bij het maken van een discriminerende of haatdragende video.

De richtlijnen zijn verdeeld in diverse categorieën: content dat haat kan verspreiden, content dat niet familie-vriendelijk is en content met veel scheldwoorden en/of vloeken. Het blijft gewoon mogelijk om video’s met deze inhoud te publiceren op de videodienst, alleen is de kans dus aanwezig dat YouTube de inkomsten afkapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *