Geld overmaken via social media: zo werkt het

Geld-Overmaken-Social-Media
Geld super simpel overmaken via ieder sociaal netwerk, volgens Visa is het de toekomst. Zo werkt deze nieuwe manier van betalen.

Vandaag kondigt Visa Europa een samenwerking aan met Fastacash, een startup uit Singapore die het mogelijk maakt om geld naar je vrienden te sturen via ieder sociaal medium. Of het nu Whatsapp, Skype, Facebook of iets anders is, zolang je de Fastacash-app op je toestel hebt staan, kun je geld verzenden en ontvangen.

Fastalink genereren
Nadat je een account hebt aangemaakt, zul je jouw betaalpas moeten verbinden aan de app. Vervolgens geef je aan hoeveel geld je wilt sturen en naar welke personen. De app genereert vervolgens een veilige ‘Fastalink’ (URL) die je kunt kopiëren en via ieder sociaal netwerk kunt versturen, inclusief SMS. Dezelfde techniek kan ook gebruikt worden als je om geld wilt vragen.

De mogelijkheid om foto’s, tekst en zelfs video’s mee te sturen met je betaling maakt van Fastacash bovendien een leuke manier om vrienden of familieleden te feliciteren als ze ver bij je vandaan wonen.

Veiligheid
Door Fastacash te koppelen aan Visa Direct, ontstaat er op die manier een veilige manier om snel een geldbedrag naar je vrienden te sturen. Met Visa Direct maak je geld over met je telefoonnummer of Visa kaartnummer. De service moet in de loop van deze zomer beschikbaar zijn in Europa, en zal ‘diverse munteenheden’ ondersteunen. Onderstaande reclamevideo van Fastacash laat zien hoe gemakkelijk dit in zijn werk gaat.

[gv data=”Lmf1U_Z3XVk”][/gv]

Tokenization
Om te zorgen dat je creditcard/Visa-gegevens niet zomaar op straat komen te liggen als een sociaal medium gehackt wordt, introduceert Visa vanaf half april een nieuwe Tokenization techniek.

Met deze techniek wordt je creditcard-informatie veranderd in een serie nummers, die je tijdelijk kunt gebruiken om betalingen toe te staan zonder je daadwerkelijke account-gegevens prijs te geven.

Als je op deze manier contactloos betaalt, wordt er een Token verstuurd, in plaats van jouw creditcard gegevens. Dit komt niet alleen van pas als je via social media geld verzendt, maar ook voor diensten als Apple Pay, die vroeg of laat ook naar Europa zullen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *