Geld verdienen met je Reddit-posts? Het kan straks

Lekker cashen
Reddit test de functie om donaties te doen/ontvangen voor Reddit-content.

Reddit is natuurlijk dé plek voor inhoudelijke discussies (voorlopig althans), grappige content en een medium voor veel productontwikkelaars om direct in contact te staan met hun gebruiker. Het is tevens een plek voor grapjassen zoals ik om gouden posts achter te laten die crimineel ondergewaardeerd worden. Als ik een euro kreeg voor iedere geweldige post die ik achter liet zonder upvotes… Nou, dat kan binnenkort werkelijkheid worden.

Reddit test namelijk de mogelijkheid om donaties te doen aan mensen die content achterlaten. Reddit-veteranen weten immers dat juist de comments een plek zijn van kennis, hilariteit en oprechte betrokkenheid bij het betreffende onderwerp. De zogenoemde OP (original poster) kan dan via de reacties donaties ontvangen voor zijn/haar harde werk.

Op het moment is de donatiefunctie alleen beschikbaar op subreddit /r/shittymorph, vernoemd naar de beruchte Reddit-gebruiker met dezelfde naam. Gebruikers kunnen bij comments achtergelaten door de trollmaster general op de ’tip’-knop drukken en op deze manier een donatie doen. Als vriendelijke aanrader kun je in dit artikel van CNet een uitgebreid achtergrondverhaal over het hilarische en tragische verhaal van de Reddit-gebruiker lezen.

Hoe dan ook, het is nog niet helemaal duidelijk of Reddit de donatie-mogelijkheid breed gaat uitrollen, of select omgaat met die mogelijkheid. Ook is het onduidelijk of straks iedereen of slechts geverifieerde Reddit-posters in aanmerking komen voor donaties.

Overigens zit er natuurlijk wel een klein addertje onder het gras, wat gelijk de mogelijke brede uitrol van deze functie suggereert. Van iedere donatie van 100 dollar gaat 18,50 dollar naar Reddit zelf, terwijl transactie-bedrijf Stripe 3 dollar krijgt. Kortom, zo’n 78,5% van een donatie komt bij de uiteindelijke poster terecht terwijl 18,5% voor Reddit is.

Het zou dus gunstig voor Reddit zijn om ook mij in aanmerking te laten komen voor donaties. Ik ben immers ook een actief lid van het platform sinds 1998 toen de Undertaker Mankind van hell in a cell gooide, waardoor hij zestien voet naar beneden viel door de tafel van een commentator. Love you, shittymorph.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *