Geld verdienen via YouTube wordt een stukje lastiger

Auteur: , 2 Reacties
YouTube

YouTube wil eerst resultaat zien voordat er met een paycheck wordt gezwaaid.

Geld verdienen via YouTube. Sommige videomakers houden er een flinke boterham aan over. De dienst van Google heeft echter het beleid aangepast. Geld verdienen via de site gaat voortaan een stuk moeilijker.

Je kanaal moet al aan een aantal eisen voldoen om in aanmerking te komen voor advertentiegeld en deze regels zijn vandaag door YouTube nog eens extra aangetrokken. De site wil dat een kanaal minimaal 10.000 views in zijn totaliteit moet hebben om deel te kunnen nemen aan het advertentieprogramma.

Of je nu één keiharde viral-video op je kanaal hebt staan, of meerdere video’s met telkens enkele duizenden views: het gaat om de 10.000 views in zijn algemeenheid. Met deze maatregel wil YouTube beter voorkomen dat valse kanalen geld verdienen aan content van anderen. Sommige kanalen harkten advertentiegeld binnen door films, series of andere YouTube-filmpjes op een nieuw kanaal te posten.2 reacties

Ik weet nog dat ik werd uitgenodigd voor het YouTube Partner programma, destijds moest je volgens mij 50.000 views of >1000 subscribers hebben voordat je mee mocht doen.
Google hun inkomsten lopen terug en dus schrappen ze in de uitgaven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).