Gelekt: Apple gaat functie logo op iPhone omtoveren

Auteur: , 12 Reacties
Handig!

Apple wil hun iconische logo een handige praktische functie mee gaan geven.

Er zijn maar weinig tech-logo’s zo iconisch als Apple’s appel maar tot dusver had je eigenlijk niks aan het witte (eventueel lichtgevende) plaatje, afgezien van het feit dat je ‘ik heb een luxe gadget’ uitstraalt. Daar zou verandering in kunnen komen, want Apple wil een zeer praktische functie aan hun logo toewijzen.

Dat ontdekte AppleInsider op basis van een patentaanvraag van het miljardenbedrijf. In plaats van een relatief nutteloos plaatje moet de appel tevens een actief LED-licht gaan bevatten dat als notificatielampje zou dienen.

Apple vraagt patent aan voor een systeem waarbij decoratieve elementen met een licht voorzien kunnen worden en gekoppeld zijn aan het besturingssysteem. Apple noemt daarbij een sloot aan voorbeelden; het lichtje zou kunnen oplichten bij het ontvangen van “communicatie, een kalender reminder, user input, activatie van een elektronisch component zoals de camera.”

In eerste instantie zou het om het verlichte logo voor hun smartphones worden ingezet, want de patentaanvraag refereert hier veelvuldig naar. Eerder werd het logo van de MacBook verlicht, maar daar zit vooralsnog geen echte functie aan. Het is aannemelijk dat de praktische invulling van een lichtgevend logo uiteindelijk ook naar andere Apple-apparaten gebracht wordt.

Aan de andere kant kun je je afvragen wat het nut van een lampje op de achterkant van een toestel is. Zit je voor je laptop, dan zie je het lampje niet. Ligt je iPhone op je bureau, dan heb je hem ook met het scherm naar boven. Het is daarom ook nog niet zeker of Apple het idee überhaupt gaat gebruiken; het tegenwoordige patent-systeem vereist dergelijke bedrijven alles dicht te timmeren wat ze maar mogelijk willen gebruiken, zodat ze daar later geen problemen mee krijgen.

Ondertussen werkt Apple hard aan het uitrollen en vooral polijsten van iOS 13 nadat het nieuwste besturingssysteem met redelijk wat grote bugs werd verscheept. Uiteraard lees je op Apparata ook alles over de nieuwste iPhones, de XR-vervangen iPhone 11, de solide iPhone 11 Pro en de monsterbak met de belachelijke benaming van iPhone 11 Pro Max.12 reacties

‘Er zijn maar weinig tech-logo’s als Apple’s appel die een ‘ik heb een luxe gadget’ probeert uit te stralen’.
@ffw88: Wellicht hebben ze de Asus ROG2 goed bekeken …
@turbobrick: en de rog2 ontwikkelaar dacht : “ dat was leuk zo’n lichtgevend logo op die oude macs. Laat ik dat “origineel” in een telefoon stoppen”
@dgh74: Dat “origineel” in een telefoon stoppen kun je dan ook van Apple zeggen. Want laten we eerlijk zijn; dat ze het als eerst in een telefoon stoppen oké maar vaak zag je de techniek al op/in andere producten.
@ffw88: Turbo had het toch over rog2 of niet. Waarom haal je dit er nou weer bij

Veel plezier saampies
@dgh74: Omdat jij en ik het blijkbaar eens zijn over het feit dat tegenwoordig iets minder “origineel” is dan dat het in eerste instantie lijkt.
@ffw88: correct … mee eens. geld voor ieder merk. Kan ook bijna niet meer
@ffw88: Tja, snap hem ook niet. In meer dan 10 jaar is er geen enkele Iphone of Ipad geweest waarin een verlicht logo zat of er ook maar op enige wijze iets bijzonders met het logo gedaan is.
Kortom, Asus doet niemand na.
@turbobrick: leer begrijpen turbo. Dat zeg ik toch ook niet ?

Ik bedoel te zeggen dat je dus ook kan zeggen dat de rog2 TELFOON het idee van een verlicht logo kan hebben “afgekeken” van een oude macbook.

Je hele opmerking mbt tot die rog2 slaat gewoon nergens op mbt tot het verhaal apparata post … gewoon onzinnige flame alla turbotrump. Dus ik ik ook een schepje bovenop doen hoor … net zo makkelijk ondoordacht scoren
@dgh74: Jij moet direct verwijzen naar een oude Macbook .. Waarom ? Waarom verwijs je niet naar een oud verlicht Philips logo ?
Waarom moet altijd Apple bij jou de boventoon voeren ?

Ik verwijs erna omdat de ROG2 weken uit is en dat verlichte logo achterop niet te missen is en vrij uniek (mooi is anders maar dat is mijn mening en doet er niet toe).
@turbobrick: Waarom … omdat het onderwerp over een APPLE LOGO gaat slimmerd !

draai maar turbo … jij noemt de rog2 omdat ze naar de rog2 zouden hebben gekeken … maar apple had al eventje een verlicht logo op andere apparaten ! dus hoeven echt daarvoor niet naar de rog te kijken.

Ik reageer daar op zo van daar lust ik er nog wel 1 van en pak de macbook … nogmaals het onderwerp gaat immers over een APPLE LOGO logo of niet ??

Tjezus vent .. Te zot voor woorden
@dgh74: Laat mij eens een Apple product zien met een RGB color logo zien ….
Juist ja, dat is er niet.

Jij kan echt niet zonder Apple he ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).