Gelekt: Deze Samsung smartphone krijgt pop-up camera

Samsung pop-up camera

Samsung zou met een nieuwe pop-up camera komen.

Er zijn allerlei manieren om een camera zo onzichtbaar mogelijk te maken in een smartphone. De pop-up camera is één van die technieken, al lijkt die oplossing niet helemaal aangeslagen te zijn. Toch zou Samsung volgens recente lekken en renders aan de pop-up camera denken.

Samsung werkt aan pop-up camera

Betrouwbare lekker OnLeaks laat via Pigtou weten dat Samsung aan een pop-up camera werkt. Tot dusver liet Samsung de selfie-camera grotendeels voor wat het was, met uitzondering van de vreemde Galaxy A80. Uiteraard krijgen de high-end toestellen verder een punch-hole, maar dat was het wel. Met de pop-up camera gaat Samsung voor de tweede keer een stapje de andere richting in voor het leveren van een volledig randloos display.

Samsung Galaxy A-serie?

Op basis van de renders lijkt het hier niet om een high-end toestel te gaan. Speculatie suggereert dat we hier naar een nieuwe Galaxy A-variant zitten te kijken. De bezels zijn immers wat stevig, er zit een fysieke vingerscanner op de achterkant (dus niet in-display) en we zien een redelijk standaard triple-camera op de achterkant. Van de high-end toestellen verwachten we eerder dit soort camera-eilanden.

Hoe dan ook, het is voor het eerst dat Samsung deze specifieke technologie toepast en het zal nog even duren voordat je er zelf mee aan de slag kan, als het al ooit daadwerkelijk uit zal komen. Omdat het hier om lekken gaat moeten we ongetwijfeld nog even wachten voor de officiële informatie. Ook is er net een nieuwe A-serie uitgekomen. Mits het hier niet om een volledig nieuw toestel gaat, duurt de release nog wel even.

Update 27-04 (20:00): De hierboven beschreven Samsung pop-up camera is niet de eerste voor het Zuid-Koreaanse techmerk. We zagen de Galaxy A80 over het hoofd. Het artikel is hierop aangepast.

Foto @Pigtou

3 reacties

  1. Dit is de allerbeste oplossing op dit moment en het zou in de flagships moeten zitten !
    Mooi full display en een camera eruit als je die nodig hebt.
    Kost een beetje ruimte maar om nou te spreken over dunne en kleine smartphones vandaag gaat een beetje te ver dus ruimte zat.
    Betrouwbaarheid waren mensen bang voor maar miljoenen users verder met andere merken en een dergelijk constructie en de klachten blijven uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *