Gelekt: dit zijn de plannen van Netflix met Resident Evil

Auteur: , 1 Reactie

Eindelijk is er concreet duidelijk wat de streamingdienst van plan is.


Netflix heeft de smaak te pakken met het uitbrengen van eigen content gebaseerd op games. Eerder zagen we al The Witcher als serie uitkomen op Netflix. Een weergaloos succes dat laat zien dat de streamingdienst wel degelijk snapt hoe een game te verfilmen.

Het is bekend dat Netflix bezig is met een verfilming van Resident Evil, maar details waren nog wat vaag. Tot nu. Er is een synopsis opgedoken van Resident Evil. Het verhaal werd gedeeld op een afgeschermde site, exclusief bedoeld voor pers.

Zo weten we nu dat het verhaal zich zal afspelen in de fictieve plaats Clearfield, Maryland. Deze stad begeeft zich in de buurt van Washington D.C, de hoofdstad van de Verenigde Staten. Geen toeval: de politiek is betrokken bij het creƫren van het zogenaamde T-Virus. De serie speelt zich 26 jaar af na de ontdekking van dit virus.

Misschien het zoveelste zombie-verhaal, maar het klinkt interessant. Deze nieuwe serie zal uitwijzen of het net zo’n hit gaat worden als The Witcher of toch misschien een tegenvaller. Met een Netflix Original weet je het maar nooit..1 reactie

Er is ook een game serie van The Witcher, maar die is gebaseerd op boeken. De televisieserie is dus geen game-verfilming.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).