‘Gelekt’: Een OnePlus met rond camera-eiland

Achterkant nieuwe OnePlus 'gelekt'
De achterkant van een nieuw OnePlus-toestel is ‘gelekt’.

Een vermoedelijke werknemer van OnePlus heeft de stoute schoenen aangetrokken en ‘stiekem’ een foto gemaakt tijdens een bijeenkomst in een OnePlus-kantoor. Op de foto is een prototype van een OnePlus-telefoon te zien met een bijzondere achterkant.

De foto werd op Twitter gezet door Ishan Agarwal; hij laat niet weten hoe hij aan de foto komt en wie hem genomen heeft. De prototypes op tafel en in de hand van OnePlus CEO Pete Lau en de renders op het presentatiescherm verschillen ietsje van elkaar, maar geven een duidelijke nieuwe richting weer: een rond camera-eiland aan de achterkant van het toestel.

De achterkant lijkt daarmee erg op de koers die Nokia met een deel van hun Lumia-serie in ging. Het camera-eiland is namelijk zeer uitgesproken bij het van oorsprong Finse merk en steekt bij sommige toestellen zelfs een stuk uit.

OnePlus lijkt niet zo ver te gaan en houdt het op een net, plat design. Overigens weten we nog niet zeker om welk toestel het dan precies gaat. Er komen in de eerste helft van 2019 namelijk naar alle waarschijnlijkheid twee OnePlus-modellen uit.

De OnePlus 7 krijgt volgens deze design-verwachtingen geen rond camera-eiland en over de aankomende OnePlus 5G weten we nog zo weinig dat het moeilijk is dit design aan die smartphone te koppelen.

Het zou ook zomaar om een héél vroeg stadium kunnen gaan waarin dus nog nagedacht wordt over het ontwerp; dat van de OnePlus 7 en 5G ligt waarschijnlijk al lang klaar. Deze theorie wordt verder ondersteund door de natuur van deze foto. Laten we heel eerlijk tegen elkaar wezen, dit is natuurlijk geen echte lek.

Pete Lau (die recentelijk negatief in de spotlight stond) zit toevallig in de ruimte om de foto betrouwbaarder te laten lijken en tijdens een geheime vergadering maakt één van de 4 personen in de ruimte een foto. Lau en zijn collega’s zouden deze knaap gelijk kunnen identificeren als dit werkelijk een lek was. Neen, dit is natuurlijk een slimme marketingstunt van het Chinese merk, om alvast vroege feedback te krijgen op hun ideeën. Dus bij dezen, OnePlus, hier is mijn feedback: 相机岛很好,只要它没有突出.

Foto @IshanAgarwal (bijgesneden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *