Gelekt: foto’s van de nieuwe Nokia C1

Gelekt: foto's van de nieuwe Nokia C1Het ziet er naar uit dat het niet lang meer duurt voordat we een nieuwe Nokia-toestel op de markt kunnen verwachten.

Er zijn namelijk foto’s gelekt van de nieuwe Nokia C1. Het zou hierbij gaan om een telefoon die daadwerkelijk afkomstig is van het Finse bedrijf en niet om een product van Microsoft. Het softwarebedrijf nam de smartphone-afdeling twee jaar terug van de Finnen over. Volgens GSM Arena zal het nieuwe model pas in 2016 op de markt komen. Doordat de smartphone-tak twee jaar terug door Microsoft werd overgenomen, was het de voorwaarde dat Nokia tot 2016 zelf geen toestellen op de markt mocht brengen.

De C1 zal waarschijnlijk gaan draaien op Android 6.0 Marshmallow en beschikt over een Intel Atom-chipset. Dat is een opvallende keuze, aangezien Intel geen al te grote speler is op de telecommark. De smartphone zou daarnaast een 5-inch scherm krijgen.

6 reacties

  1. Dat ziet er wel erg gaaf uit! Niet zo zeker van Intel Atom. Dit vanwege het gamen op je telefoon. Maar goed, wellicht dat het hier gaat om een budget telefoon.

  2. Intel mag dan geen grote speler zijn, maar de Asus zenfones doen het anders best aardig met Intel SOCs. De batterijduur is aanzienlijk beter dan met een qualcom chip naar mijn ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *