Gelekt: Gaat Huawei het alsnog bij ons proberen?!

Mosterd na de maaltijd?
Ondanks al het gedoe met Google zou de Mate 30 toch naar Europa komen.

Hoewel de Huawei Mate 30 op papier een belachelijk solide smartphone lijkt te zijn, is het in de praktijk lastig om zónder Google’s services het nu van zo’n duur toestel in te zien. Toch gaat Huawei het naar verluidt bij ons in Europa proberen, maar wie zit daar nu nog op te wachten?

Huawei’s prima reputatie is ondertussen flink beschadigd door de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Daarom kunnen de Chinese smartphones nog wel op Android draaien (dat is immers open source software), maar mogen ze geen gebruik meer maken van Google’s services zoals Maps, YouTube en de Play Store.

Desalniettemin worden de smartphones in de Mate 30-serie hier in Europa uitgebracht, als we TechGarage mogen geloven. De toestellen zouden over twee weken in de schappen moeten liggen voor respectievelijk €799 en €1099 voor de Mate 30 en Mate 30 Pro.

Tot dusver suggereerden de geruchten juist dat we het toestel in Europa helemaal niet zouden kunnen krijgen, maar de lek lijkt het tegenovergestelde te bevestigen. De blog meldt dat de Mate 30-serie in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland zou uitkomen. Over Nederland of België wordt niets gezegd.

Mocht je toch interesse hebben in de nieuwste phablet-lijn van Huawei, dan zijn er (sluip)wegen die naar Rome leiden. Om het hele Google servicesverbod te omzeilen kwam Huawei bijvoorbeeld zelf met een oplossing. En als we de Chinese verkoopcijfers mogen geloven, is het toestel het flinke prijskaartje nog steeds waard.

Foto @Huawei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *