Gelekt: Galaxy S11 en Huawei P40 Pro krijgen zeer andere camera’s

De Galaxy S11 en P40 Pro krijgen verschillende soorten telelens cameras
De zoom en resolutie van de Samsung Galaxy S11 en Huawei P40 Pro lopen flink uiteen.

Gisteren kwamen er renders naar buiten van de aankomende Huawei P40 Pro en het eerste wat opviel was de gelijkenis met de Galaxy S11-renders. Vooral de camera-module leek sterk overeen te komen. Nieuwe lekken suggereren daarentegen dat er wel een hele andere filosofie achter de camera’s van de twee merken gaat zitten.

Voor zover we weten krijgt de Galaxy S11-reeks een monster-setup met een 108MP camera en een 48MP telephoto lens. Nieuwe informatie schat de telephoto lens van de Huawei P40 Pro op slechts 16MP. Wat dat betreft zal de smartphone van Samsung het winnen op resolutie, maar er is meer.

Volgens lekker IceUniverse komt de Galaxy S11 namelijk met slechts 5x optische zoom voor de 48MP camera, terwijl Huawei hun 16MP camera wel een solide 10x zoom meegeeft.

Nu wordt het plotseling een stukje lastiger om te bepalen welke smartphone de betere telephoto lens krijgt. Mocht IceUniverse’s voorspelling waar zijn, kun je straks met de Huawei P40 Pro een stuk beter dingen op een lange afstand fotograferen, al zou je met de Samsung Galaxy S11 scherpere foto’s kunnen maken.

Maar uiteindelijk is dat nog steeds lastig te categoriseren en real world tests zullen moeten uitwijzen wat er precies van een ingezoomde foto overblijft met de uiteenlopende telephoto lenzen.

Foto @IceUniverse

Lees ook: Wat heb je aan een 48MP camera?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *