Gelekt: goedkopere Samsung Galaxy krijgt ook 5G

Gelekt: goedkopere Samsung Galaxy krijgt ook 5G
5G is lang niet alleen voor de dure high-end modellen.

Smartphones met een 5G-verbinding zijn nu nog vooral de duurste modellen van een merk. Zo heb je bijvoorbeeld de OnePlus 7 Pro 5G en de Samsung Galaxy Note 10+ 5G. Het laatstgenoemde merk is echter van plan de techniek ook naar goedkopere modellen te brengen, dat blijkt uit een lek van de doorgaans betrouwbare Evan Blass.

Blass stelt dat de Galaxy A90, een mid-range topper van Samsung, er met een 5G-versie komt. Over de specificaties is nog niets bekend. Het lek is naar voren gekomen aan de hand van persplaatjes van de Galaxy A90, waar Samsung bekendmaakt op de poster dat de A90 met 5G komt. De verwachting is echter dat de A90 5G met een 6.7-inch full HD+ AMOLED scherm komt, een octa-processor heeft en 6 GB RAM geheugen. Verder spreekt men over 128 GB opslag en een 32-megapixel camera aan de voorkant. Op de achterkant drie camera’s, van 48-, 5- en 8-megapixel.

Wanneer de Galaxy A90 uitgebracht gaat worden is op dit moment nog niet bekend. Het feit dat de gelekte foto’s al klaarliggen wekken de suggestie dat een aankondiging niet ver van ons verwijderd is.

Op de hoogte blijven van het laatste technieuws? Check dan onze Facebook-pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *