Gelekt: HTC U12 Life blijkt inspiratieloze Pixel kopie

Auteur: , 1 Reactie
HTC omzet bereikt nieuw dieptepunt

Deze smartphone komt wel héél bekend voor.

Mede vanwege de bezuinigingen moet HTC het tegenwoordig wat rustiger aandoen op de smartphonemarkt. In tegenstelling tot voorgaande jaren blijft het aantal gelanceerde smartphones dit jaar dan ook relatief laag. Tijd genoeg om een fantastisch product te ontwerpen, zou je zeggen. Met de HTC U12 Life laten de Taiwanezen echter zien dat er weinig creativiteit meer op de werkvloer te vinden is.

Het bedrijf is eerder dit jaar grotendeels gekocht door Google, iets wat enorm terug valt te zien aan de gelekte designschets van de U12 Life (via XDA). Hoewel toegejuicht kan worden dat er geen inkeping aanwezig is, lijkt het apparaat naar onze smaak iets te veel op de originele Google Pixel.

HTC U12 Life

Buiten de verticale stand van de twee camera’s lijkt het zelfs een carbon copy van de eerste Pixel, maar dan met iets dunnere randen en een 18:9 beeldverhouding. Vooral de dubbelkleurige achterkant geeft de inspiratiebron weg. Net als bij de U12 Plus lijkt er wederom geen ruimte voor fysieke knoppen aan de zijkant.

Onder de motorkap zien we gelukkig wel kwalitatief mooie specs voor een midranger. Er is naar verluidt een Snapdragon 636 aanwezig, 4GB RAM, 3600 mAh aan accucapaciteit en 64GB intern uitbreidbaar opslaggeheugen.1 reactie

Ben ik benieuwd wat dit moet gaan kosten. Ter vergelijking: de Xiaomi Redmi Note 5 heeft grotendeels dezelfde specs, en die koop je al voor onder de 200 euro.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).