Gelekt: Huawei krijgt snelste draadloos oplaadsysteem ooit

Auteur: , 3 Reacties
Revolutie of ongebruikte potentie?

Gaat de Mate 20 gebruik maken van deze ongekende potentie?

Het draadloos opladen van smartphones staat nog redelijk in de kinderschoenen. Hoewel steeds meer nieuwe modellen uitgerust worden met de draadloze technologie, lijkt Huawei alweer een stapje verder te denken. Een recente lek wijst erop dat de Huawei Mate 20 mogelijk de snelste oplaadsnelheid zonder draad gaat halen.

Dat blijkt uit een lek op Weibo, de Chinese versie van Twitter. De desbetreffende draadloze oplader draagt het modelnummer LZ80, maar dat is niet zo spannend. Het interessante getal staat daar namelijk onder.

De draadloze oplader zou een output van maar liefst 20 Watt kunnen ondersteunen. Een standaard Qi wireless charging-systeem ondersteunt vaak tot 5 Watt terwijl de Galaxy S9-serie 9 Watt utiliseert. De iPhone X maakt gebruik van een 7,5 Watt toevoer.

Daarmee zou de aankomende lader van Huawei zomaar eens de snelste draadloze smartphonelader op de markt kunnen worden, in elk geval onder de grote jongens. Het is daarentegen nog niet zeker of de bijbehorende Mate 20 wel gebruik zal maken van de volledige capaciteit, maar in combinatie met deze krachtigste smartphone-accu ooit zou dat niet heel gek zijn.

Wellicht dat de Mate 20 een speciale chipset krijgt om de volledige 20 Watt te gebruiken. Het is immers nog niet helemaal duidelijk hoe het allemaal gaat werken. Mede omdat standaard Qi wireless charging maar tot 15 Watt ondersteunt.

Mocht de Chinese smartphonefabrikant de technologie gaan implementeren in hun aankomende vlaggenschip, dan revolutioneren ze draadloos opladen. Dat is, als dit niet weer een misleidende reclamecampagne is, zoals Huawei tot 3 keer toe al voerde.

Foto @宅数码Kael3 reacties

“Het draadloos opladen van smartphones staat nog redelijk in de kinderschoenen.”

Het is maar wat je kinderschoenen noemt. De eerste smartphone met draadloos opladen-functie, was de Nokia Lumia 920, uitgebracht in 2012. Deze had een 2000 mAh batterij. De standaard oplader laadt met 1A op, en de batterijen waren ook niet degenen die het nu zijn, alsook de chip die toelaat met een grote laadstroom te laden.

Wat ik maar wil zeggen, er was waarschijnlijk ook geen behoeft om heel snel te laden, omdat de batterijen relatief klein waren en toentertijd was snel laden misschien ook wel nefast voor de batterijen, dus hoe trager hoe beter ( in hoeverre dat nu nog zo is ).

Apple komt nu nét aan met draadloos opladen in mobieltjes, dus logisch dat er nu opeens een stroomversnelling ( ha ) is.
“Het draadloos opladen van smartphones staat nog redelijk in de kinderschoenen.” bij Apple wel ja.

Het is inmiddels wat meer mainstream, voor de rest bestaat de techniek al jaaaren. De Multi SplashPad van Splashpower uit 2005 bijvoorbeeld.

Deze 20 watt Qi lader is dan ook gewoon een evolutie ipv revolutie, niet veel bijzonders.
Mijn Palm Veer kon destijds ook draadloos opgeladen worden.
9 jaar terug.
http://www.palminfocenter.com/images/touchstone-review-side.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).