Gelekt: Huawei P30 mét headphone jack en notch

Nice maar niks revolutionair
Niet revolutionair maar zeker solide.

Huawei had een ontzettend succesvol 2018 en wil dat succes ongetwijfeld voortzetten. Wellicht dat ze zich daarom wederom richten op conservatieve audiofielen, want de gelekte P30 krijgt een koptelefoonaansluiting.

Wat betreft design is de gelekte P30 niet heel revolutionair. De notch is lekker minimalistisch maar nog niet de door ons als definitief afscheid van de notch bestempelde trend. Het is tevens niet de Huawei punch-hole camera die we een beetje zagen aankomen.

Verder zet het Chinese merk de triple camera-set-up voort met de P30. Eerder kreeg de P20 Pro al een overdaad aan camera’s en de verticale opstelling op het vlaggenschip van dit jaar zet die trend voort voor het ‘basismodel’ in de reeks. Krijgt de P30 Pro er dan vijf?

Opvallend aan de achterkant is daarnaast het gebrek aan een vingerafdrukscanner. De voorkant heeft geen Huawei kin gekregen dus een vingerafdrukscanner zou alleen achter op het toestel geplaatst kunnen worden. Dat lijkt niet het geval, wat een in-display scanner bijna zeker maakt. Waarschijnlijk krijgt de P30 niet zo’n geavanceerde scanner als de aankomende Samsung Galaxy S10, maar in-display is in-display!

In dit artikel lees je hoe Huawei het jaar 2019 begon met de P Smart. Ook kwam het Chinese merk recentelijk tot twee keer toe in opspraak. Enerzijds bleek de gezichtsherkenning helemaal niet goed te werken en daarnaast kwam naar buiten</a dat een werknemer van het extern bedrijf een Tweet namens Huawei verstuurde vanaf een iPhone. Ouch!

Render @OnLeaks via 91Mobiles

Nog geen reacties

  1. Waar zou die zitten de vingerafdruk scanner. Als jullie je nou eens wat meer in producten zouden verdiepen had je kunnen weten de scanner bij de P20 en P20 pro gewoon aan de voorkant zit. Deze zit weg gewerkt in de homeknop.

    • @raym: In het artikel staat duidelijk dat de P30 geen kin (en dus geen home-knop) krijgt en dat de enige andere plek voor de vingerafdrukscanner daarmee de achterkant zou zijn. En op basis van de render concludeer ik dat de scanner daar ook niet zit. Sowieso is de referentie naar de P20-serie een beetje vreemd want designs veranderen; fabrikanten proberen zo veel mogelijk scherm-toestel-ratio te waarborgen door middel van een notch en designs zónder grote balk onder aan het toestel voor een eventuele home-knop. Dus de plaatsing van de scanner bij de P20 heeft niks te maken met de nieuwe P30!

  2. Het toestel blijft nog redelijk compact, met de afmetingen van 149.1 x 71.4 x 7.5mm blijft deze gelijk aan de P20 en de daarvan afgeleide Honor 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *