Gelekt: instelbare resolutie van de Galaxy S8

Gelekt: instelbare resolutie van de Galaxy S8
Met de Samsung Galaxy S8 zal het mogelijk zijn om handmatig een resolutie in te stellen. Zo ziet dit menu er uit.

Een nieuwe dag. Een nieuw lek. Dit keer toont een lekfoto de instelmogelijkheden van de resolutie van de nieuwe Samsung Galaxy S8. Deze feature kun je vinden via de instellingen.

De Galaxy S8 biedt drie verschillende opties. HD+, een resolutie van 1480×720, FHD+, een resolutie van 2220×1080 en QHD+, een resolutie van 2960×1440. Een mogelijke reden waarom Samsung deze functie beschikbaar heeft gemaakt is vanwege het besparen van energie. Smartphones staan erom bekend snel leeg te raken. Zeker met zo’n OLED-scherm in combinatie met bijvoorbeeld het afspelen van een video.

Door de resolutie lager te zetten vraagt de telefoon minder kracht van de processor. Hierdoor kun je langer met de accu doen. Want zeg nou zelf, een resolutie van 2960×1440 heb je niet nodig bij het versturen van een Whatsapp bericht of het checken van je mail. Meer info over deze feature krijgen we ongetwijfeld te horen op de 29ste, wanneer het nieuwe vlaggenschip van Samsung zal worden onthuld.

Update: Met diverse andere Samsung-toestellen is het aanpassen van de resolutie ook mogelijk. De feature is beschikbaar als je Android 7.0 Nougat op je Samsung-apparaat hebt draaien.

5 reacties

  1. Kan die dat niet zelf regelen? Beetje zoals met brightness of geluid? Als je op Apparata een reactie intoetst normale resolutie, bij het checken van je iMessage lage resolutie en bij het bekijken van een natuurfilm naar keuze van @MauritsH de allerhoogste resolutie? Dat is toch veel gemakkelijker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *