Gelekt: iPhone 12 pro en Pro Max krijgen meer…

Apple breekt met sommige tradities, maar houdt vast aan andere.

Apple is druk bezig met de voorbereiding van de iPhone 12-serie. Door de Coronacrisis is onduidelijk wanneer we de nieuwe line-up met vlaggenschepen kunnen verwachten en wat de specificaties zijn.

Inmiddels lijkt er wel (wat) meer duidelijk over de camera-instellingen. De iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max krijgen volgens betrouwbare Apple-watchers namelijk meer camera’s. De doorgaans betrouwbare ‘choco_bit’ bevestigde een eerder lek, waarin op basis van productietekeningen wordt gemeld dat de premium smartphones een vierde camera krijgen. Dit ziet er op de tekening als volgt uit:

Inmiddels worden de geruchten door meerdere bronnen bevestigd. Ervan uitgaande dat dit inderdaad klopt zien we naast de vierde sensor ook dat de hoofdcamera en telelens op dezelfde plek blijven, maar iets groter zijn. Dit duidt erop dat Apple grotere sensoren gaat gebruiken die dus meer mogelijkheden bieden. De groothoeklens is naar de rechter bovenhoek verschoven. Volgens dezelfde bronnen gaat Apple met deze sensor ook de nacht modus en beeldstabilisatie mogelijk maken.

De vierde sensor zal volgens de berichten een LiDAR-scanner worden, die ook te vinden is op de nieuwste iPad Pro. Hiermee wordt de iPhone geschikt voor allerlei AR-toepassingen. Ook wordt deze scanner gebruikt om de fameuze ‘portret modus’ te optimaliseren omdat met de LiDAR-scanner de achtergrond verder en precieser geblurd kan worden.

Als laatste verandering wordt de positie van de LED-flitser en microfoon ook verschoven. Deze komen nu in het midden van de vier grote sensoren.

Op cameragebied worden er dus veel tradities verbroken. Op andere gebieden lijkt dit niet het geval. Zo claimen informanten dat deze uiterlijke wijzigingen de enige zullen zijn ten opzichte van de iPhone 11 Pro.

Dit zou betekenen dat de Notch en lightning poort blijven. Men schat in dat de lightning poort in zijn geheel verdwijnt (en dus niet vervangen wordt door een USB-C poort) vanaf de iPhone 13.

Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *