Gelekt: Komt Nokia met een nieuwe tablet?

Maakt Nokia een tablet comeback?
Wij hopen van wel!

Nokia heeft al vaker een tablet uitgebracht maar vielen niet altijd in de smaak. Maar nu lijkt het erop dat Nokia een super gave tablet aan het maken is. Dat blijkt uit de specs die werden gelekt op benchmarking website GFXBench.

Overigens staat er nergens op de benchmark dat het werkelijk een Nokia tablet is, maar het apparaat maakt gebruikt van Android 7.0 Nougat FIH Edition. Dit is een build voor FIH mobile, een dochtermaatschappij van elektronicaproducent Foxconn. De dochtermaatschappij heeft de licentie om Nokia-apparaten uit te brengen.

We weten eigenlijk wel zeker dat het geen nieuwe telefoon is, want dan is een 18.4 inch display wel heel erg groot. Verder zou het display een 2560×1440 resolutie hebben en een onbekende Qualcomm processor. Het lijkt erop dat de processor een octa-core 2.2 GhZ versie is.

Verder krijgt de tablet 4GB RAM geheugen, 64GB interne opslag en twee 12 megapixel camera’s.

De nieuwe tablet zou de concurrentie kunnen aangaan met de Samsung Galaxy View tablet dat gepresenteerd werd in 2015, vanwege de grootte.

Nokia gaat nieuwe apparaten presenteren tijdens het Mobile World Congress eind februari. Het is nog niet zeker of deze tablet dan ook wordt gepresenteerd.

Nog geen reacties

  1. Kansloos ….
    Geen super resolutie voor een groot scherm.
    Zowel het RAM als opslag is niet meer van deze tijd en ik neem aan dat kopers nu iets willen kopen in 2017 waar je over 2 jaar ook nog wat aan hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *