Gelekt: Microsoft komt óók nog met goedkope Xbox

Xbox Scarlett Anaconda en Lockhart
Microsoft komt met een budget Xbox.

Volgend jaar gaat de nieuwe generatie consoles van start en dat betekent dat Microsoft en Sony weer keihard gaan knokken om wie de grootste console is. Grapje, dat wordt waarschijnlijk toch de PlayStation 5, maar Xbox vergroot haar kansen significant door direct met een tweetal consoles uit te komen in 2020.

Kotaku meldt op basis van insiders dat Microsoft van plan is om de volgende generatie consoles af te trappen met een tweetal consoles. Het zou gaan om de reeds gelekte Project Scarlett-console Anaconda en een budget-versie daarvan, de Lockhart.

Het grote verschil tussen die twee zou de disklade zijn. De Lockhart zou geen disklade krijgen, zoals de All Digital-versie van de Xbox One S nu ook doet. Verder moet de goedkopere versie wat betreft hardware ook een beetje inleveren.

“Microsoft’s ideale performance zou rond de 4K resolutie en 60 frames per seconde liggen voor de Anaconda en 1440p en 60fps voor de Lockhart.” Volgens het medium wordt dat bewerkstelligd met dezelfde CPU voor beide consoles, waarvan die van de Lockhart iets minder hoog geklokt wordt dan de Anaconda.

Over de prijzen en andere verschillen is nog weinig bekend, maar het is duidelijk dat Microsoft met een tweetal consoles, direct aan het begin van de generatie, een grotere doelgroep wil aanspreken.

Je hebt immers meerdere soorten console-gamers. Hoewel eigenlijk iedere console-liefhebber het plug&play-aspect van de spelcomputers zal noemen als belangrijk voordeel, is de performance afhankelijk van de gamer misschien iets minder belangrijk. De een wil gewoon lekker casual gamen voor een paar honderd euro (de Xbox One S All Digital kost zo’n €200) terwijl de ander voor richting de €500 de beste graphics en hoogste framerate verwacht. Microsoft heeft voor allebei die archetypen gamer voorzien.

Foto Xbox One S @EvanAmos

Lees ook: Krijgt de Xbox One toch nog een aantal leuke verrassingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *