OnePlus 9 Pro

Gelekt: OnePlus doet pijnlijk geheimzinnig in memo

Er verschijnt dit weekend een memo voor OnePlus-medewerkers online en die is zachtst gezegd een beetje pijnlijk.

Sinds deze maand werken OnePlus en OPPO nauw samen. Maar wat die samenwerking precies betekent, is vooralsnog behoorlijk onduidelijk. OnePlus-werknemers hebben nu te horen gekregen hoe zo duidelijkheid moeten verschaffen: namelijk niet. Een uitgelekte memo illustreert hoe wazig de verhouding tussen de twee zusterbedrijven is.

Pijnlijke OnePlus-memo

Bekende lekker Evan Blass laat op Twitter screenshots zien van een script voor OnePlus-medewerkers. Daaruit blijkt hoezeer de samenwerking tussen OnePlus en OPPO gevoelig ligt. Medewerkers van OnePlus wordt nadrukkelijk opgedragen om niets over de fusie te vertellen met betrekking tot besturingssystemen:

BELANGRIJKE OPMERKING: Geef geen reactie op vragen over Color OS of welk besturingssysteem dan ook met betrekking tot de samenwerkingsaankondiging. Gebruik alleen de onderstaande reactie: “We hebben momenteel geen updates over het besturingssysteem. Houd alstublieft onze officiële kanalen in de gaten voor meer informatie.

Ervan uitgaande dat de memo inderdaad van OnePlus komt, is het zeer opvallend en ietwat zorgwekkend dat deze reactie aangehouden wordt. De fusie tussen OnePlus en OPPO is immers officieel. OnePlus beloofde daarentegen dat OxygenOS zou blijven. Waarom mogen medewerkers dat niet gewoon bevestigen tegenover de pers en fans?

Kennelijk liggen de OS’en van de twee dus toch wat gevoeliger dan gedacht. Vooral het besturingssysteem van OPPO is een confrontatie die ontweken moet worden. Waarom wordt niet duidelijk uit de memo, al is duidelijk dat OnePlus om wat voor reden dan ook niets durft te bevestigen.

Lees ook: Wat is OnePlus van plan met cryptocurrency?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *