Gelekt: OnePlus ‘opvolger’ van razendsnelle Dash Charge

OnePlus 6
Dash Charge lijkt nu écht verleden tijd.

OnePlus heeft de markt niet alleen veroverd dankzij haar prima smartphones, maar zeker weten ook vanwege haar superieure snellaadtechniek. Deze technologie noemen ze bij OnePlus Dash Charge. Althans, vroeger dan. Nadat het twee jaar geleden tevergeefs de Europese rechten van deze naam vast probeerde te leggen, bestaat Dash Charge niet meer.

Een opvolger van de naam Dash Charge lijkt echter gevonden, zo blijkt uit een recente aanvrag bij het Bureau voor Intellectueel Eigendom. De aanvraag is opgemerkt door Mobielkopen en laat zien dat de opvolger mogelijk ‘Warp Charge’ gaat heten. Deze naam moet genoeg doen verschillen van de snellaadterm van het Duitse Bragi, waardoor ‘Dash Charge’ niet vastgelegd kon worden.

OnePlus vervangt Dash Charge

Op dit moment is er echter nog niets bevestigd. In de gegevens staat namelijk dat de aanvraag door een medewerker van het bureau wordt onderzocht. Ter verduidelijking heeft OnePlus een afbeelding van de term ‘Warp Charge’ toegevoegd.

Op dit moment is OnePlus hard bezig met het uitfaseren van de term Dash Charge. Zo was de term al niet meer aanwezig op kabels van de meest recente toestellen. Ook was er nergens sprake van Dash Charge tijdens de presentatie van de OnePlus 6, terwijl de smartphone wel razendsnel op te laden is. Op dit moment spreekt OnePlus enkel nog over ‘fast charge’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *