Gelekt: Samsung Galaxy S11+ krijgt grootste batterij

Monsterbatterij
Nog nooit kreeg een Samsung vlaggenschip zo’n grote batterij.

Het is nog geen Kerstmis maar Samsung-fanaten krijgen al een vroeg kerstcadeautje. Om eerlijk te zijn, de aanloop naar 2020’s Galaxy S11+ is praktisch niets anders dan goed nieuws. Zo komt hij er geweldig uit te zien, krijgt het toestel een briljante camera en nu blijkt dat ook de batterij van de Galaxy S11+ een behoorlijke upgrade krijgt.

De Galaxy S11+ zou een batterij van zo’n 5000 mAh meekrijgen, zo blijkt uit foto’s van een Zuid-Koreaanse certificeringswebsite. Als dat zo is, dan mogen S11+-eigenaren trots zijn op de grootste batterij die Samsung ooit in een van hun vlaggenschepen heeft verwerkt.

5000 mAh is gigantisch voor een smartphone. Eerder schreven we bijvoorbeeld over de Xiaomi Mi CC9 Pro met 5260 mAh. Buiten dat toestel om zijn er nauwelijks voorbeelden van toestellen in dit segment met zo’n grote accucapaciteit.

Ter vergelijking, de iPhone 11 Pro Max en de Galaxy Note 10+ hebben respectievelijk 3,969 mAh en 4300 mAh (check deze vergelijking om te kijken wie er van die twee wint), de Huawei P30 sport 3650 mAh terwijl het neefje van de S11, de Samsung Galaxy S10 slechts een 3400 mAh batterij bevat. Kortom, richting de 5000 mAh is een gigantische vooruitgang.

Eerder lekte al informatie uit over de batterij van de Galaxy S11e. Daarover lees je hier alles.

Foto @OnLeaks via CashKaro

Lees ook: Zijn dit de eerste foto’s van de Samsung Galaxy S11?

3 reacties

  1. Vergeet ook even niet wellicht het grootste scherm in een Galaxy (meen iets van 6.9 inch !), doe daar dan ook eens 5G bij (vreet stroom) en een half dozijn aan camera’s.
    Kan dus best zo zijn dat de 5000mah niet per definitie gaat zorgen voor een nieuw screen-on time record.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *