Gelekt: Samsung werkt aan budgetphone met mega accu

Mooi ding voor een budgetmodel
Het zou een nieuw budgetmodel worden.

Samsung zou aan een budget smartphone werken met een gigantische accu. Het zou gaan om de Galaxy M20, die zou worden uitgerust met een 5000mAh batterij. Als de bovenstaande gelekte afbeelding accuraat is, dan zou Samsung wel eens goud in handen kunnen hebben.

Volgens AllAboutSamsung komt er tevens een tweede budgetmodel genaamd de Galaxy M30 aan, waarschijnlijk tevens volgend jaar ergens. De M20 zal een relatief gigantische accu meekrijgen en waarschijnlijk wordt de M30 met dezelfde accucapaciteit geleverd. Het zouden dan Samsung-toestellen met de grootste batterij worden, samen met de A9 Pro uit 2016. Voorlopig, tenminste, want de Galaxy Fold zou er nog eens 1000mAh bovenop doen.

Wat betreft afmetingen zal de M20 weinig op een kleine budgettelefoon lijken. Met 156,4 x 74,5 x 8,8 millimeter is het toestel bijna net zo breed en lang als bijvoorbeeld de OnePlus 6T, wat in combinatie met relatief dunne randen een solide LCD-scherm moet opleveren. Wel is deze Galaxy een stukje dikker dan de meeste high-end modellen.

Verder zal de M20 uitgerust worden met een dual-camera van 13 en 5 megapixel en een nog onbekende selfie-camera, verwerkt in een subtiele regendruppel-notch. Over de verdere hardware (zoals processor, opslagruimte etc.) is verder nog weinig bekend. Wel komt het toestel geleverd met Android 8.1 (met een Samsung-schil, natuurlijk).

De Galaxy M20 (en M30) zullen volgens verschillende bronnen in Europa uitkomen, al is het nog niet zeker dat ze in de Benelux worden uitgebracht. Over de prijs is tevens nog niets bekend, maar omdat de Galaxy A-lijn de populaire J-serie moet vervangen, weten we in elk geval dat we geen bakken met geld hoeven neertellen.

Ondertussen wachten we allemaal met smart op de Galaxy S10. Zo weten we al ongeveer een release datum, heerst er nog een beetje onduidelijkheid over de notch en zou hij in elk geval in drie verschillende uitvoeringen op de markt moeten komen.

Foto @91Mobiles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *