Gelekt: Sony’s opzetcamera voor smartphones

Gelekt: Sony's opzetcamera voor smartphones
Heeft Sony zojuist de compacte camera vermoordt?

De Japanners komen binnenkort met een bruut camera-opzetstuk voor smartphones. Sony Alpha Rumors heeft daarvan de eerste afbeeldingen te pakken en het zou gaan om twee verschillende adapters: de DXC-QX10 met een 18 megapixel sensor en een 10x-zoomlens, en een DXC-QX100 met een 20,2 megapixel sensor die 3,6 keer kan vergroten.

Beeld via WiFi

Mind you, dit zijn geen halftamme opzetstukjes die je voor een paar euro op DX.com koopt en voor de lens van je telefoon plaatst. De cameramodules beschikken over zowel WiFi als nfc. Wanneer de magnetische cameramodule op de achterkant van een Android-telefoon of iPhone wordt geplaatst is het mogelijk om via een app en een WiFi direct-verbinding de beelden te zien die de lens opvangt, en om foto’s te maken. Ook zit er een SD-slot in om alle fotodata op een geheugenkaart te kunnen opslaan.

De onthulling is hoogstwaarschijnlijk op de IFA in Berlijn die in september begint.

[lg_folder folder=”Sony/0_Gelekt/opzetcamera/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Heel tof, zou ik zeker overwegen om aan te schaffen. Ik heb een mooie Sony camera maar gebruik die steeds minder omdat ik nu al eenmaal de (ook Sony) smart phone bij me heb. Uiteraard zijn de foto’s niet zo mooi als met een goede camera dus deze lenzen zouden wel een uitkomst kunnen zijn.

  2. Kan me niet voorstellen dat dit nou echt goed werkt? Weet nog wel dat je camera bij die kleine ‘passieve’ fisheye lensjes ( die plakdingen ) altijd gaat focussen op het ding zelf ipv de omgeving of het voorwerp daar voorbij zeg maar.

  3. Aaah ok, lezen is moeilijk mensen! Ik begon al met reageren toen ik alleen de inleiding gelezen had en het plaatje had bekeken :’)

    My bad. Grappig iets op deze manier!

  4. Cool. Ik ben benieuwd hoe goed/ slecht het echt gaat werken. Die tweede lens+sensor is het exemplaar uit de RX100 en die gebruik ik intensief.

    Afhankelijk van de prijs en werking wordt dit een mooi alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *