Gelekt: Xiaomi opvouwbare smartphone met monstercamera

Foto @Xiaomi

Xiaomi werkt naar verluidt aan een gloednieuwe opvouwbare smartphone, onder andere met een monstercamera. Hij zou tevens binnenkort al uitkomen!

Xiaomi werkt naar verluidt aan een bijzonder staaltje werk in de vorm van een opvouwbare smartphone met monstercamera. Hiermee zou het Chinese smartphonemerk meedoen in een behoorlijk kleine markt. Maar die niche heeft wel degelijk plaats voor een prijsvechter.

Xiaomi werkt aan opvouwbare smartphone

Xiaomi werkt volgens XDA-Developers aan een opvouwbare smartphone met de codenaam ‘Cetus’. Het platform vond de aanwijzingen in de code van besturingssysteem MIUI 12.

Er zouden meerdere referenties gevonden zijn naar hoe het besturingssysteem moet werken in opgevouwen en opengevouwen staat. Uiteraard zijn er daarentegen nog helemaal geen Xiaomi smartphones met een opengevouwen staat. Het kan daarom niet anders dan dat we het hier over de eerder getoonde Mi Fold hebben. Het is overigens al een tijdje stil rondom die tease.

Verder vindt het platform aanwijzingen voor een monstercamera in de vorm van een 108MP sensor. Daarmee kan het toestel qua camera meedraaien met de absolute top binnen de smartphone-wereld.

Releasedatum

In reactie op de ontdekkingen van XDA-Developers reageert analist Ross Young bevestigend. Hij schrijft op Twitter dat Xiaomi voor het einde van dit jaar met de productie van een opvouwbare smartphone begint. Uiteindelijk moet het toestel in de aankomende lente van 2021 uitkomen.

Verdere specs houd je nog van ons tegoed. Het zou daarentegen een flink feest worden als we het hier over de eerste flagship-killer van de opvouwbare smartphones hebben.

Tot dusver zijn er slechts twee smaken. Ultra premium (Samsung Galaxy Fold) of behoorlijk budget (Flexpai). Als Xiaomi die gulden middenweg weet te vinden, dan hebben we zowaar een nieuw segment binnen de opvouwbare smartphonemarkt.

Als de productie binnenkort van start gaat, dan weten we hopelijk snel officieel meer over de opvouwbare smartphone van Xiaomi.

Lees ook: Xiaomi komt met eigen Google Chromecast achtige dongels

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *