Gelekte foto’s tonen nieuwe functies Windows 9

Auteur: , 3 Reacties
Windows9-logo

Er zijn meerdere nieuwe foto's opgedoken van Windows 9. Hierop zien we onder meer nieuwe functies voor het bureaublad en hoe de apps uit Windows 8 hun weg ernaartoe vinden.

Dit is niet de eerste keer dat er foto’s van de opvolger van Windows 8 op straat komen te liggen. Dit maal hebben twee Duitse websites (Computer Base en WinFuture) wat nieuwe kiekjes van het besturingssysteem weten te bemachtigen. Het gaat hier zo te zien om de zogenaamde Windows Technical Preview, waarvan wordt verwacht dat deze later deze maand, of begin oktober zal verschijnen. De screenshots zijn afkomstig van een anonieme bron van iemand die dichtbij Microsoft werkt.

Windows9-startmenu

Startmenu en zoekknop
Het meest opvallende is het nieuwe startmenu, dat weer meer op dat uit Windows 7 lijkt. Toch hebben de Metro-apps uit Windows 8 hun weg ernaar gevonden. Naast een scrollbalk met daarin je mappen en bestanden, is de tweede helft van het startmenu gereserveerd voor deze applicaties, zodat je snel de Store of Skype kunt openen.

Ook zien we een nieuw zoekicoontje in de linker-onderhoek staan. Daarnaast vinden we de optie om tussen verschillende virtuele desktops te schakelen. Als je goed kijkt zie je ook de kenmerkende Windows 8-applicaties op het desktop verschijnen. Om het Metrofeest compleet te maken, zullen bestaande icoontjes ook aangepast worden om beter in dit stijltje te passen. Zo zien we onder andere een nieuw uiterlijk voor File Explorer en Desktop.

Windows9-notificaties

Notificatiecentrum
Het nieuwe Notification Center zal uit je taakbalk verschijnen, maar welke notificaties hierin komen te staan is niet bekend. Wie weet dat verschillende apps ermee kunnen werken om te laten weten als er updates zijn, of als je bericht krijgt op Facebook of Twitter.

Geen wereldschokkende veranderingen tot nu toe dus, maar wel wat kleine dingen die het computergebruik voor de volleerd Windowsgebruik weer wat gemakkelijker en gestroomlijnder maken. Het is afwachten tot de Previewversie of officiƫle onthulling, waarin we zelf kunnen zien wat deze nieuwe functies toevoegen.3 reacties

Laatste tijd vliegen de nieuwe Windows versies je om de oren! Ik zit nog op Windows 7. Niks mis mee!
@JamesBond007: Dat is het ook niet. Windows 7 is super, alles werkt goed en het ziet er goed uit. Windows 8 vind ik daarin tegen ook maar raar en totaal geen verbetering voor de desktop gebruikservaring, zeker met dat rare start menu wat voor tablets is bedoeld. Maar 1 ding kunnen we niet ontkennen. Windows 8 werkt gewoon sneller, zeker met ssd’s (en een stuk goedkoper). Dit is ideaal mensen met een minder snelle pc of laptop, want windows 8 vraagt veel minder van je laptop/pc. Ik zelf werk ook nog met windows 7, maar als windows 9 komt met een gebruiksvriendelijk interface van windows 7 en de snelheid van windows 8 dan stap ik over.
Diegene die gelooft dat het uitlekt is niet van deze tijd.

Ms heeft een hoop in moeten leveren met Windows 8, dus onder t mom we lekken informatie hopen we de mensen nieuwsgierig te krijgen.

Ze hebben gewoon iemand een mailtje gestuurd waar je de preview kan downloaden en proberen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).