Gelekte iPhone 8 heeft geen Touch ID

iPhone 8
Komt de iPhone 8 dan echt zonder vingerafdrukscanner?

Via het Chinese Weibo is dit achterpaneel van de iPhone 8 gelekt. De bron claimt dat dit een productie-onderdeel van het nieuwe vlaggenschip moet voorstellen. Op de achterkant staat inderdaad het woord ‘iPhone’ en het design lijkt overeen te komen met eerdere lekken. Het is wel goed om deze claim nog met een korreltje zout te nemen.

Wat opvalt is dat er een verticale uitsnede is gemaakt voor de camera. De iPhone 7 Plus heeft een horizontale dubbele camera, dus Apple lijkt iets anders van plan met de iPhone 8. Daarnaast is er geen uitsnede voor een vingerafdrukscanner. Berichtgevingen vanuit de wandelgangen duiden dat Apple Touch ID niet kan verwerken in het scherm en dus de techniek weglaat. In plaats daarvan zou er een irisscanner komen. Een andere mogelijkheid is dat Touch ID naar de achterkant van het toestel komt, maar deze lekfoto laat zien dat we hier niet op hoeven te rekenen.

Het nieuwe vlaggenschip van Apple zal in september worden gepresenteerd. Er is al van alles bekend over het toestel. Lees hier 8 dingen die we weten over de iPhone 8.

2 reacties

  1. Dat zou serieus jammer zijn, want ergonomisch gezien is de vingerdruk sensor op de homebutton verreweg het beste en het snelste. Anders moet je alsnog even erin kijken. Maar ja, ze zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat het allemaal vloeiend werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *