Gemeente Ede betrapt met illegale software

Yarr?
Dat een gewone consument wel eens wat voor thuisgebruik van het internet trekt is nog tot daar aan toe. Maar een gemeente zou zijn zaakjes toch wel op orde moeten hebben.

Dat bleek dus niet zo te zijn. De gemeente kreeg een bezoekje van Infracontrol, die in opdracht van Microsoft eens even een kijkje kwam nemen voor wat er zoal op de gemeentelijke pc’s draait. In eerste instantie wou de gemeente de controle weigeren, maar toen dat geen optie bleek werden er alsnog netwerksniffers geplaatst.

En deze sniffers kwamen er na een maand achter dat er onder andere illegale versies van Windows, Office, en zelfs hele Server-installaties aanwezig waren. Dat kostte de gemeente een aardige som. Na het afdragen van ruim een ton aan de Amerikaanse computergigant was alles weer netjes en legaal.

Maar wat hebben ze er nu van geleerd? Je zou verwachten dat ze de licenties beter op orde maken, maar het interessegebied is nu verschoven naar open source-software. Hierbij zijn ze uiteraard geen geld verschuldigd aan de fabrikant. Mede door deze check wil de gemeente dit een tweede kans geven.

(via: WebWereld)

Nog geen reacties

  1. Gaat er nu ook een ambtenaar de handel en wandel van de Gemeentelijke IT specialist controleren? Het lijkt min dat er toch iemand verdiend heeft aan illegale software…

  2. Gaat er nu ook een ambtenaar de handel en wandel van de Gemeentelijke IT specialist controleren? Het lijkt min dat er toch iemand verdiend heeft aan illegale software…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *