Geniaal: deze verkeersborden beschikken over e-ink

Sydney start met verkeersborden met e-ink
Het Australische Sydney krijgt verkeersborden die een heel simpel probleem oplossen. Eenmaal opgehangen zijn de borden namelijk moeilijk aan te passen, maar een display met e-ink brengt daar nu verandering in.

Sydney gebruikt regelmatig borden om evenementen aan te kondigen, maar we hoeven je niet uit te leggen dat in deze wereldstad met enige regelmaat nieuwe bordjes gedrukt moeten worden. Het Sloveense Visionect heeft de oplossing, want zij gaan nieuwe verkeersborden voorzien van e-ink, zodat je de boodschap op de borden eenvoudig aan kunt passen.

De borden worden van stroom voorzien door zonnepanelen en beschikken over een eigen internetverbinding, zo meldt The Register. Is er een evenement, dan kan het gemeentebestuur van Sydney alle borden met een druk op de knop van een nieuwe boodschap voorzien. Zijn er geen berichten die moeten worden doorgegeven, dan gaat het scherm op zwart.

“We hebben de e-ink borden ontwikkeld, omdat onze mensen potentie zagen in e-readers. Deze apparaten hebben relatief weinig stroom nodig, maar zijn wel geschikt om real-time informatie weer te geven. We hebben vervolgens een speciaal team aangewezen om met de techniek te integreren in verkeersborden.”

5 reacties

  1. Niet heel erg handig. Zo kunnen de autoriteiten een verkeerd bord aanpassen nadat je al een bekeuring hebt gehad.

    ZO kun je je boetes nooit meer aanvechten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *