Geniet overal van je vinyl met RokBlok

Auteur: , 1 Reactie
rokblok kickstarter

Het draagbare apparaatje draait de klassieke rollen van platenspelen volledig om.

Echte muziekkenners zijn het er in het algemeen over eens dat niets boven een ouderwetse platenspeler gaat. Het is alleen erg lastig om overal een platenspeler op zak te hebben, en de benodigde naalden staan daarnaast niet bekend om hun weerbaarheid. We zijn dan ook snel overgeleverd aan de kwalitatief minder goede muziekstreamingdiensten.

En dat is precies het probleem waar de mensen van Pink Donut mee aan de slag zijn gegaan. Het Kickstarter-project RokBlok zet de wereld van vinyl volledig op zijn kop. Niet de plaat draait, maar de RokBlok die fungeert als een soort naald knapt het vuile werk op. Het kleine blokje draait rondjes op de plaat, waardoor het de muziek van de gebruikte vinyl-plaat ten gehore brengt.

De RokBlok bevat een ingebouwde speaker, maar is ook via bluetooth aan te sluiten op een kwalitatief hoogwaardigere speaker. Bij normaal gebruik houden de oplaadbare batterijen van het apparaatje er na 4 uur luisterplezier mee op.

Het Kickstarter-project zou volgens de makers gerealiseerd worden bij een opbrengst van 50.000 dollar. Daar is het met nog 42 resterende dagen en een huidige stand van ruim 117.000 dollar ruimschoots overheen gegaan.

Wil je zelf een RokBlok in huis, dan kost dit je omgerekend zo’n 75 euro. Wel moet je nog even geduld hebben, aangezien het apparaatje naar verwachting pas volgend jaar verscheept wordt. Tot die tijd moet je dus nog even klooien met je klassieke platenspeler.1 reactie

Dit bestaat al jaaaren en dan ook nog in de vorm van een leuk VW busje in plaats van een geperforeerd blok hout

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).