Gerucht: de iPhone 7 wordt waterdicht

Auteur: , 4 Reacties
We hopen dat dit de iPhone 7 wordt

Ook het materiaal wordt compleet anders.

Een dampig geruchtje om de week mee te beginnen. De onlangs onthulde iPhone 6s en iPhone 6s Plus zouden wel eens de laatste iPhones van metaal kunnen zijn. Volgens het Aziatische Mac Otakara is Apple voor de iPhone 7 aan het testen geslagen met een stof- en waterdichte behuizing. Je iPhone verdrinken in een wc is er straks dus niet meer bij.

Plastic in plaats van metaal

Wat minstens zo opvallend is aan het gerucht: het metalen chassis, dat debuteerde in de iPhone 5, zou komen te vervallen. Met alsmaar groeiende schermen wordt het voor Apple steeds moeilijker om een stevig ‘onderste;’ van aluminium te maken. Om een tweede bendgate te voorkomen zou men polycarbonaat overwegen om de structurele stabiliteit te verhogen.

Plat

Tot slot wordt gemeld dat de iPhone 7 een plat lcd-scherm krijgt. Van gebogen schermen zoals in Samsung zou geen sprake zijn. Eerder werd al bekend dat de iPhone 7 mogelijk een virtuele home-knop krijgt.4 reacties

De nieuwe 6s kan al in het water liggen, niet zeker tot hoe diep maar alsnog. Zullen gewoon verbeterde coating toevoegen ipv van allemaal afdichtklepjes zoals bij samsung en sony. Alumimium zal denk ik ook nog even blijven. Ze hebben net het nieuwe 7000series aluminium gebruikt in de Apple Watch en iPhone 6s dus zie geen reden waarom ze binnen een jaar al afstappen van dit materiaal en overstappen naar polycarbonaat. Het lijkt mij dan dat het premiumgevoel verloren gaat met dat plastic en het is al bewezen dat het 7000series aluminium de nieuwe 6s zeer stevig maakt.
@sanderv70: de afdichtklepjes zijn opzich niet meer nodig, kijk maar naar de galaxy s6 active. Ik gok dat de iphone 7 een ingebouwde sim krijgt en dan heb je enkel nog een stroom/data aansluiting en een 3,5″ jack, deze 2 kunnen gewoon waterdicht worden gemaakt. Een kunststof behuizing is ook veel geschikter om waterdicht te maken en de 6s is niet geheel waterdicht. De galaxy s6 is dat ook niet maar beide kunnen wel redelijk wat water hebben voor ze stuk gaan. Officieel zijn ze niet waterdicht maar het komt er bij in de buurt. Ik gok dat de volgende iphone echt waterdicht gaat zijn, net als een hoop andere telefoons.
Als de iphone echt een niet verwisselbare sim krijgt. Dan ga ik weer overwegen om na deze iphone een android te nemen.
Who cares …
Waterdicht is zo 2013/2014.

Kom eens met phones met alle toeters en bellen die 4 dagen mee gaan met zwaar gebruik ofzo.

Kom eens met een telefoon waar gewoon HEEL veel opslag geheugen in zit en niet direct net zoveel kost als een Macbook Air.

Kom eens met een Iphone die direct aan gaat en functioneert als je hem aan de lader hangt als de accu leeg is ipv een kwartier/20 minuten te wachten.

Kom eens met een scherm dan niet scheurt als hij net even verkeerd valt.

En ga zo maar door….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).