Gerucht: Galaxy S9 krijgt een super slowmotion camera

Galaxy S8 vingerafdrukscanner fix
Over innovatie gesproken.

De Galaxy S8 bracht dit jaar heel wat teweeg op de smartphonemarkt. Het nieuwe paradepaardje is onder andere het gezicht van de ‘nieuwe smartphone’, dankzij het randloze design en prima specs onder de motorkap. Met de Galaxy Note 8 deed Samsung dit dunnetjes over door de dubbele cameralens in haar toestellen te introduceren. De Galaxy S9 lijkt ook al een spectaculair apparaat te worden.

Volgens ETNews is er in de te verschijnen Galaxy S9 namelijk een super slomo camera aanwezig. Het nieuwe vlaggenschip van de Zuid-Koreanen moet in staat zijn om maar liefst 1000 frames per seconde op te nemen.

Een flink verschil met reguliere smartphonecamera’s, die normaal in 30 of 60 frames per seconde opnemen. Ook de slowmotioncamera van Sony valt in het niet ten opzichte van Samsung’s mogelijkheden. Enkele vlaggenschepen kunnen ‘slechts’ 960 frames per seconde filmen voor enkele seconden in een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

De sensor die voor al dit geweld gaat zorgen is volgens de bron op dit moment nog in ontwikkeling, maar de massaproductie zou in november van start moeten gaan. De link naar de Galaxy S9 is dan ook snel gemaakt, aangezien deze naar verluidt in het begin van 2018 in de schappen moet liggen.

Nog geen reacties

  1. Hoezo valt de sensor van Sony hierbij in het niet? Het scheelt 40fps (960 vs 1000) en je hoeft niet te verwachten dat Samsung het wel in Full-HD doet.

    De nieuwste iPhone kan 240fps Full-HD, dat levert dezelfde hoeveelheid data op als de 960fps HD beelden van Sony.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *