Gerucht: Google neemt stervend HTC over

Auteur: , Geen reacties
HTC vlaggenschip mist iets

Kan Google het tij nog keren voor de Taiwanezen?

HTC heeft ons de laatste jaren niet weten te overtuigen, zo blijkt uit de nogal karige kwartaalcijfers waarmee het Taiwanese bedrijf op de proppen is gekomen de afgelopen jaren. Na een succesvolle beginperiode in het Android-tijdperk, lijkt een faillissement onvermijdelijk. Gelukkig voor HTC wil collega Google in de bres springen voor de smartphonefabrikant.

Het gerucht is op gang gekomen nadat de Taiwan Stock Exchange de aandelenhandel van HTC stopzette, omdat het bedrijf morgen belangrijke informatie bekend gaat maken. Evan Blass maakt in twee tweets duidelijk dat, na het zien van een gelekte interne mail, een overname door Google aanstaande is.

Moederbedrijf Alphabet van Google krijgt volgens Blass bepaalde delen van de HTC-hardware-afdeling in handen, maar laat de merknaam van HTC voortbestaan. De twee bedrijven zijn zeker geen onbekende van elkaar, aangezien HTC aan de voorgrond staat van het Android-succes. Zij lanceerde namelijk in 2008 de eerste Android-smartphone, de HTC Dream.

Ook in de daaropvolgende jaren kende HTC met Google’s Nexus-lijn heel wat successen. Het is niet de eerste keer dat Google een smartphonebedrijf overneemt: in 2011 nam het Motorola tijdelijk over, om het in 2014 door te verkopen aan Lenovo.

UPDATE: Ja, het is officieel!Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).