Gerucht: iPhone 5S krijgt een 12 megapixel camera

iPhone camera
More = better. Het lijkt dat ook Apple niet kan ontsnappen aan de megapixel ratrace waar telefoonfabrikanten in verwikkeld zijn.

Als we het Vietnamese tinte.vn mogen geloven stijgt de hoeveelheid megapixels van de iPhone van 8 naar 12. Nog belangrijker is dat foto’s die in situaties met weinig licht gemaakt worden beter van kwaliteit zullen zijn. De iPhone 5S zal het dus vooral van zijn opgepoetste specs moeten hebben.

Mensen staren zich vaak nogal blind op de hoeveelheid megapixels die een camera heeft, maar uiteindelijk maakt het allemaal niet zoveel uit. Het gaat voornamelijk om een goede lens en de software die gebruikt word.

HTC heeft met de One bijvoorbeeld laten zien dat het ook anders kan. Die telefoon heeft een zogenaamde Ultrapixel Camera van 4 megapixel.

Nog geen reacties

    • @sebasjuhh: Telefoons van vandaag zijn natuurlijk niet te vergelijken met bijvoorbeeld de Nokia 3310 van vroeger. Die overleefde het soms wel een week op één acculading. Een smartphone van tegenwoordig is een krachtige en veelzijdige computer/camera op zakformaat en die heeft nu eenmaal beduidend meer stroom nodig dan je goede oude Nokia. Daarbij wordt door fabrikanten altijd gezocht naar het beste compromis tussen accuomvang en batterijduur. Gelukkig worden processoren steeds sneller en zuiniger, maar dat effect wordt weer (deels) teniet gedaan doordat we ook steeds meer van het apparaat verlangen.

        • @Erwin: In technisch opzicht heb ik de laatste jaren al een aantal hoopgevende ontwikkelingen de revue zien passeren, maar deze zijn in commercieel opzicht vooralsnog minder bruikbaar doordat concrete toepassing en massaproductie ervan nog te duur is.

        • @sebasjuhh: Ontwikkeling van betere accu’s is een hele andere tak van sport, waar ook ontzettend veel research naar gedaan wordt. Om de gunst van de consument proberen fabrikanten van smartphones elkaar vooral af te troeven met nieuwe en nog meer doordachte functionaliteit. Toch lijken de mogelijkheden mij op enig moment begrensd en is er van revolutie al geen lang geen sprake meer. Tenzij iemand besluit dat je je met je mobieltje ook moet kunnen scheren o.i.d.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *