Gerucht: iPhone 6 krijgt groter scherm, maar groeit niet

iPhone 6 scherm
Uit de geruchtendoos weer een foto van -ik zou bijna zeggen uiteraard- zeer beroerde kwaliteit. Deze moet ons doen geloven dat we hier kijken naar het scherm van de iPhone 6, ter vergelijking naast die van een 5s en 4s.

Als het rechter frontje inderdaad het scherm van de iPhone 6 is, dan zien we dat het scherm iets groter is geworden, zonder dat het toestel zelf groter is dan z’n voorganger. Door de randen om het scherm te elimineren, zou het display kunnen groeien van 4 inch naar 4,1 inch. De resolutie van het retina-scherm (1136 x 640) zal daarmee waarschijnlijk niet veranderen.

We houden natuurlijk een slag om de arm, want zoals wel vaker zou dit zomaar een gemanipuleerde foto kunnen zijn. Maar totdat we het 100% zeker weten, speculeren we er van tijd tot tijd rustig op los. Laten we tegelijkertijd niet vergeten dat Apple volgens de geruchten dit jaar twee nieuwe iPhones zal lanceren. Dus ook een toestel dat ook echt groter is. (via: nowhereelse.fr)

2 reacties

  1. Waarom zou de resolutie niet veranderen? Er moet toch een nieuw scherm voor gemaakt worden, dus waarom zouden ze niet minstens dezelfde pixeldichtheid behouden?

    Daarnaast lijkt het gewoon een fijne photoshop te zijn!

    • @mlbenz: Het scherm is dan maar een fractie groter. Ik denk dat het dan vooral fijn is dat alles net iets groter is. De resolutie verhogen voor zo’n minimaal verschil, heeft veel meer negatieve dan positieve effecten. Denk bijvoorbeeld aan alle apps die weer aangepast moeten worden aan een slechts marginaal hogere resolutie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *