Gerucht: iPhone camera gaat spiegelreflexcamera benaderen

iPhone dual back camera
Zelfs als gerucht is dit een behoorlijke en misschien zelfs lachwekkende claim.

Volgens bronnen van Apple kenner John Gruber zal de volgende generatie iPhone aan de achterkant van een dubbele camera worden voorzien. Daarmee moet het op één of andere manier mogelijk worden om de fotokwaliteit van spiegelreflexcamera’s te benaderen. Volgens Gruber zal het de grootste sprong in camerakwaliteit tot nu toe zijn.

The specific thing I heard is that next years camera might be the biggest camera jump ever. I don’t even know what sense this makes, but I’ve heard that it’s some kind of weird two-lens system where the back camera uses two lenses and it somehow takes it up into DSLR quality imagery.

Twee camera’s op de achterkant van een telefoon kennen we al lang. Denk aan de HTC Evo 3D, LG Optimus 3D en de HTC One M8. Bij de laatstgenoemde wordt de tweede camera gebruikt voor het achteraf scherpstellen en het creëren van depth of field-effecten, iets dat we ook bij spiegelreflexcamera’s zien. Toch heeft het de M8 niet heel veel succes opgeleverd.

Het idee is natuurlijk fantastisch. De kwaliteit van een spiegelreflexcamera in de behuizing van een compacte iPhone. Wellicht moet Apple dan wat natuurwetten herschrijven, want hoe ga je ervoor zorgen dat de minuscule lensjes kunnen concurreren met de grote dure lenzen op de camera’s van professionals? Het zou natuurlijk ook kunnen zijn dat een tweede lens zal worden gebruikt voor optische zoom.

Hoe dan ook, het is een vaag maar desondanks een gerucht dat we je niet wilden onthouden. We zijn nu eenmaal dol op geruchten. (via: thetechblock)

Nog geen reacties

 1. Fiat komt volgende maand met een special edition van de fiat 500 met een 1 liter blok met 600pk en een verbruik van 1 op 30. Oh en je kan m leasen met 7% bijtelling tot 2025.
  Verder niet vergeten dat HP komende lente een laptop introduceerd met een batterijduur van 3 maanden en over 3 weken word in somalie de eerste kernfusie reactor in gebruik genomen.

 2. Dept-of-field kan je google camera app ook, maar dat gaat helaas omslachtig door het omhoog bewegen van je telefoon. Hoe je het went of keert, een dedicated camera zal ALTIJD beter zijn dan een telefoon camera, maar 2 van die sensoren geven al wel een hoop extra mogelijkheden, dus lekker doen. Als ze dan bij de volgende Iphone het design weer mooi maken en die lens pukkel eraf halen is het misschien ook nog om aan te zien.

 3. Nee joch, ze zetten die 2e lens erop zodat hij niet meer wiebelt 🙂

  Verder zal dit hoogstwaarschijnlijk voor de 6s zijn:
  Bij de 3gs stond de s voor speed.
  Bij de 4s stond de s voor siri.
  Bij de 5s stond de s voor security.
  En bij de 6s zal het dus spiegelreflex worden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *