Gerucht: Samsung Galaxy Fold 2 krijgt oud stukje technologie

Auteur: , 3 Reacties

De Samsung Galaxy Fold 2 krijgt geen gloednieuwe processor mee.


Hoewel de Samsung Galaxy Fold zonder meer geflopt is, moet gezegd worden dat de vouwbare technologie nog in de kinderschoenen staat. Terecht dus, dat Samsung het nog een keer gaat proberen. Helaas moet je dan wel een beetje inleveren op processorkracht, want de sci-fi-vouwtechnologie krijgt alles behalve een sci-fi-rekenkern.

Volgens professionele lekker Ishan Agarwal krijgt de Galaxy Fold 2 namelijk een oude Snapdragon 855 processor mee. Je zou op het eerste gezicht zeggen dat een gloednieuw en experimenteel toestel met gigantisch schermoppervlak ook een gloednieuwe en razendsnelle processor krijgt. Maar we blijven nog even in het bereik van de Galaxy S10.

Nu is de Snapdragon 855 alles behalve een slechte processor. Maar voor het vermoedelijke gigantische prijskaartje verwacht je tenminste een Snapdragon 855 Plus. Of nog beter was de Snapdragon 865 geweest, die we naar verluidt ook tegenkomen in de Galaxy S11/S20 (maar niet in Europa).

De reden voor het gebruiken van een processor du op dit moment al ruim een jaar oud is, lijkt redelijk voor de hand te liggen. De Galaxy Fold 2 is namelijk al een hele tijd in ontwikkeling en wellicht dat het daarom onmogelijk was voor Samsung om nog bij te sturen naar een nieuwe processor.

Een andere reden zou kunnen zijn dat Samsung het prijskaartje van de Galaxy Fold 2 iets omlaag wil halen. Een gloednieuwe processor kost de Zuid-Koreaanse techgigant natuurlijk veel meer dan een oudere variant.

Vooralsnog is het een beetje gissen wat we precies van de Galaxy Fold 2 kunnen verwachten. We weten redelijk zeker dat het om een nieuw klapmechanisme gaat (in de geest van de succesvolle Motorola Razr). Verder zijn er ook al wat afmetingen en een release window bekend. Daarover lees je hier alles.3 reacties

Wat een bevooroordeeld stukje tekst vol fouten weer zeg. Typisch Apparata, lekker anti Samsung. De Fold 2 wordt helemaal niet peperduur, naar juist betaalbaar (onder de € 1000), vandaar de mindere specs. Daar krijg je dan wel weer vouwbaar glas voor terug in plaats van plastic (industry first). Is ook eigenlijk niet de Fold 2 the noemen, maar een volledig nieuwe lijn. De opvolger van de originele Fold komt later dit jaar pas. Verder mag eigenlijk niet eens van een flop gesproken worden, aangezien het zelfs na de problemen een uitverkocht first gen product was, niet te vergeten dat het de weg heeft vrijgemaakt voor een nieuwe generatie producten.
@rj66: En hoe kan in godsnaam de Motorola RAZR succesvol worden genoemd? 1. Hij is nog niet uit en er zijn geen uitgebreide reviews. 2. Het is een flip phone met midrange specs, een enorme kin en kost $1500,-

Totale nonsens dus.
500.000 exemplaren verkopen met een prijs van € 2.200 en dus een omzet van meer dan miljard… En dat een flop noemen… Denk dat Motorola z’n handen af zou likken bij dat soort bedragen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).