Gestolen Fortnite accounts kopen op Instagram

Auteur: , Geen reacties
Fortnite

Een opmerkelijk nieuwtje, maar zo gaan de zaken tegenwoordig.

Het publieke en openbare Instagram gebruiken als een soort Marktplaats voor illegale goederen. Alsof criminelen een deal sluiten in een openbaar park vol mensen. Het is de orde van de dag, want gestolen Fortnite accounts worden aangeboden op het sociale foto- en videonetwerk. Naast Fortnite accounts worden ook Spotify accounts verkocht.

Het is een markt waar buitenstaanders op het eerste oog geen zicht op hebben. Een ingewijde laat tegenover Motherboard echter weten dat deze illegale markt op Instagram gigantisch is. Door posts te plaatsen op Instagram bieden hackers accounts aan. Instagram wordt gebruikt als uithangbord voor de diensten die de hackers leveren. Er zijn ook hackers die het anoniemer aanpakken en alleen Stories delen. Na 24 uur is de post automatisch verdwenen.

Fortnite accounts met zeldzame skins zijn bijvoorbeeld gewild. Een woordvoerder van Instagram heeft inmiddels laten weten deze gang van zaken tot op de bodem te gaan uitzoeken. Het is immers tegen de richtlijnen om het sociale netwerk te gebruiken als podium voor illegale handel.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).