Getest: deze smartphones laden het snelst op

Auteur: , 7 Reacties
Getest: deze smartphones laden het snelst op

Snellader hier, snellader daar... Als je snel een volle accu wilt, dan heb je keuze te over. Maar welke smartphone moet je hebben om het snelst de 100% te halen?

Je herkent het vast wel: je wilt de deur uit, maar je smartphone-accu is bijna leeg. Nog even snel aan de lader dus, zodat je niet het risico loopt dat het scherm te vroeg op zwart gaat. Maar de ene telefoon is sneller opgeladen dan de andere, ook al gebruik je altijd een snellader.

YouTuber Danny Winget besloot de proef op de som te nemen en legde een aantal recente flagships aan de lader: de iPhone 8 Plus, Samsung Galaxy Note 8, OnePlus 5 en HTC U11. Opvallend genoeg wonnen niet de twee grootste fabrikanten, maar trok OnePlus aan het langste eind.

De OnePlus 5 haalde in 30 minuten liefst 62 procent. De iPhone 8 Plus kwam in dezelfde tijd tot 53 procent, net iets minder dan de HTC U11 met 57 procent. Samsung scoorde verreweg het slechts met de Note 8, die niet verder kwam dan 36 procent.

Mocht je benieuwd zijn of de resultaten na 60 minuten laadtijd hetzelfde zijn, check dan vooral de video hieronder.7 reacties

Valt me tegen van de Note. Mijn S8 doet dat beter.
@ffw88: Niet zo vreemd want in Airplane mode Fastcharging mode staat dan standaard UIT !

Je kan bij settings ook manueel fastcharge AAN/UIT zetten en om de 1 of andere reden staat die in airplane mode standaard op UIT.
Ja, dat scheelt een slok op een borrel.

Weinig diepgang deze test. Zien we wel vaker op YT tegenwoordig waar het alleen draait om views, subs en likes.
@turbobrick: Weet je het zeker?

http://phandroid.com/2017/09/22/galaxy-note-8-battery-fast-charging-times/
@ffw88: zou de note niet “beperkt” zijn door samsung ? Ze kunnen het niet permiteren dat een note 8 zou ontbranden of batterij issues zouden voorkomen. Mijn iphone 7 laad aan de gewone lader sneller dan een note 8 met fastcharge ( ongeveer 42% in 30 mins )
@dgh74: Nee, het is niet beperkt vanwege hun Note 7 fiasco. De Qualcomm chips (Snapdragon 835) zijn Quickcharge 4.0 capabel, dat betekent dat de telefoons sneller opladen dan voorheen. De Galaxy Note 8 en Galaxy S8 hebben echter twee verschillende chips ingebouwd: de Exynos en de Snapdragon. Exynos heeft alleen Quickcharge 2.0 support, dus om verschillen zo min mogelijk te maken tussen de twee varianten, zijn alle telefoons beperkt met Quickcharge 2.0.
@D-Racer: belachelijk voor de mensen met qc4 dan . Thanks voor de uitleg
Jammer dat ze Huawei P10 niet hebben getest, die is echt donders snel met bijladen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).