‘Gevecht van de eeuw’ is toch in NL te zien

Conor McGregor vs Floyd Mayweather
Het gevecht tussen McGregor en Mayweather is tóch te zien op de Nederlandse televisie.

Goed nieuws voor Nederlandse liefhebbers van vechtsport. De wedstrijd tussen kooivechter Conor McGregor en bokser Floyd Mayweather staat op het programma voor de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 augustus. Dankzij de hoge bedragen voor tv-rechten en torenhoog prijzengeld moeten de kijkers in Amerika zelfs 99 dollar aftikken om het spektakel (thuis op de bank) te kunnen zien, via Showtime pay-per-view. Dat is overigens net zoals bij het gevecht tussen Mayweather en Manny Pacquiao in mei 2015.

Voor abonnees van Fox Sports in Nederland is het echter gratis (FOX Sports International en FOX Sports Compleet). Geen abonnee van de zender? No problem, voor Eur 7,95 kun je de wedstrijd bestellen en krijg je toegang tot de uitzending.

https://www.instagram.com/p/BXD4KDqgX3x/

Waarom moet er voor dit gevecht extra betaald worden?

Dat de heren het tegen elkaar opnemen is een unicum. Ze beoefenen immers allebei een andere discipline. Waar McGregor het boegbeeld is van de MMA-organisatie UFC, is Mayweather de koning van het boksen. Deze wedstrijd zal echter gevochten worden volgens de traditionele boksregels, maar hierdoor zijn er wel problemen met de tv-rechten. Fox Sports bezit in Nederland de rechten van de UFC, maar het gevecht wordt dus niet onder de vlag van die organisatie gevochten. Daarom moesten de rechten speciaal aangekocht worden, ook Ziggo heeft hierop geboden. Fox heeft echter de rechten gekregen, hoeveel de zender daarvoor heeft betaald is niet bekend.

Meer? Check HIER de autoverzameling van Conor McGregor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *