Gezellig. Gevangenen krijgen computers in cellen

Gezellig. Gevangenen krijgen computers in cellen
U als computerverslaafde kunt straks met een gerust hard achter de tralies belanden. Staatssecretaris Fred Teeven wil dat er een computer in cellen komen.

Dit schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer, waar hij het „zinvolle dagbesteding” voor de gedetineerden noemt. De hele dag rondhangen op Reddit en Facebook, selfies posten op Instagram en ’s avonds richting Thuisbezorgd surfen voor een callzone zit er echter niet in. Gevangenen zouden zich met de hardware moeten gaan richten op e-learning, e-health en het regelen van activiteiten op het gebied van re-integratie en nazorg.

Inderdaad, dat leest u goed, Fred Teeven gebruikt nog woorden waar een ‘e’ is voorgeplakt. Welkom in de jaren negentig. Om onduidelijkheid te voorkomen geeft de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie wel aan dat er van vrij internet geen sprake is.

2 reacties

 1. hahaha heerlijk
  “Inderdaad, dat leest u goed, Fred Teeven gebruikt nog woorden waar een ‘e’ is voorgeplakt. Welkom in de jaren negentig.”

  Heb er niets op tegen dat gedetineerden hun dag fatsoenlijk besteden zodat ze bij terugkomst in de maatschappij misschien nog iets kunnen betekenen.
  Gisteren toevallig het programma ‘Buch in de bajes’ gekeken, daar vertelde een gedetineerde dat hij geen idee had wat hij moest gaan doen als hij over drie maanden vrij zou komen.
  Als we nu dit soort mensen kunnen voorzien van een dergelijke (e)studie, misschien kunnen we deze mensen dan ook voorzien van een toekomst en misschien zelfs voorkomen dat ze nogmaals de fout in gaan, puur uit verveling. Dat lees je immers ook maar vaak genoeg.

  Duizend keer liever dat onze belastingcenten aan een dergelijk project worden besteed dan dat je leest dat er zoveel geld is verdwenen aan vreemde projecten. http://www.autoblog.nl/nieuws/honderd-miljard-gone-dankzij-infrastructurele-projecten-59835

  • @ardonjr: De nodige boeven die na het uitzitten van hun straf uit de gevangenis komen, hebben vaak al redelijk wat ervaring hoe je “gemakkelijk en snel” aan geld kunt komen zonder er iedere dag braaf voor naar je werk te gaan. Ik wil daarmee niet alle ex-gevangenen over één kam scherm, maar de verleiding om weer het foute pad op te gaan is voor velen extra groot op het moment dat ze van de maatschappij toch al het onuitwisbare predicaat crimineel ongestempeld hebben gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *