Gezellig: zelf knutselen met Blockchain en Crypto

Duplo-steem-trein
Bouw dan met deze Nederlandse fanaat jouw eigen Duplo Steem Trein.

Het was een gezellige kerstavond toen Blockchain-fanaat en hacker Roeland even offline ging om de kerstkadootjes uit te delen. Voor zijn zoontje had hij een Duplo-trein gekocht. Helaas voor het jochie zag papa bij het geven dat er een Bluetooth-connector in de trein zat. Hiermee werd het Duplo direct een kadootje voor papa zelf en hij bouwde iets heel bijzonders.

Om dat te begrijpen moeten we je even meenemen naar de wereld van de Bitcoin. Naast de Bitcoin zijn er nog veel meer cryptomunten. Een daarvan is Steem (STEEM), een van de 10 meest populaire cryptomunten van China, en ook daar is Roeland nogal gek op. Deze munt kun je, net als de Bitcoin, minen via een Blockchain. Aangezien Roeland klaarblijkelijk iets met Steem heeft en hackt en gek is op knutselen kreeg hij een zeer apart idee. Hij ging aan de slag en na uitgebreide ‘reverse engineering’ was het klaar. Een Duplo-trein op de Steem Blockchain. Het is echt waar. De trein rijdt op basis van de snelheid van het mining-proces. Wanneer Roeland de juiste miner is en zijn Steem als beloning krijgt blaast de stoomfluit zelfs. Aangezien het risico bestaat dat de trein stil staat als er niet gemined wordt of juist keihard gaat als het druk is op de Blockchain heeft Roeland er zelfs begrenzertjes ingebouwd. Het resultaat zie je in dit filmpje en is bijzonder grappig.

[gv data=”QrkFcE2xsrs”][/gv]

Ook leuk, Roeland heeft de instructies om de Duplo-trein te bouwen op Github gezet, dus je kunt zelf ook aan de slag om jouw cryptotrein te bouwen. Wat zijn zoontje nu voor kerstcadeau gekregen heeft vermeldt het verhaal overigens helaas niet. Wellicht iets anders voor onder de Duplo-boom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *