‘Gezichtsherkenning standaard op Android Q’

'Gezichtsherkenning standaard op Android Q'
Iedere simpele Android-smartphone aan de gezichtsherkenning.

Gezichtsherkenning was voorheen nog een prestige feature op een high-end smartphone. Tof doen bij je vrienden door de smartphone voor je gezicht te houden. Wat nou ouderwetse vingerafdrukscanner of een pincode invoeren?

Het lijkt er echter op dat gezichtsherkenning een stuk minder exclusief gaat worden. In de broncode van Android Q is ontdekt dat Google gezichtsherkenning als standaard methode naar het mobiele besturingssysteem wil brengen. Het kan gebruikt worden naast de eventuele aanwezige vingerafdrukscanner of een pincode.

Heel veilig zal de methode niet zijn. Goedkope Android-smartphones die gezichtsherkenning gebruiken maken dan enkel gebruik van de selfiecamera. Er worden geen aparte sensoren geraadpleegd om een scan te maken van je gezicht. Hierdoor zal de technologie makkelijk te onderscheppen zijn. Bovendien heeft Google meteen een foto van je gezicht te pakken als je gebruik maakt van de functie.

Uit een eerder onderzoek van de consumentenbond bleek al dat veel voordelige Android-smartphones niet beschikken over een veilige vorm van gezichtsherkenning. Enkel de high-end duurdere Android-varianten en de Apple iPhones scoren als veilig in de test. (via XDA)

Nog geen reacties

  1. Zoals de meeste functies komt Google pas veel later aanzetten met dingen die andere fabrikanten al lang in hun schil verwerkt hebben.

    Daardoor hebben veel mid- en low range toestellen al “face unlock” op dit moment.

  2. Zoals Ruben al terecht aangeeft is de betrouwbaarheid van gezichtsherkenning op veel Android toestellen ver te zoeken. Het zou Google zieren om hier eisen aan te stelllen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *