Gezondheidsraad: hersentumor? wij weten van niks!

Whut?
Mobiele telefoons en kanker; er is wat meer info.

Om eventuele gezondheidsschade door gebruik van mobiele telefoons aan het licht te brengen, met name tumoren in het hoofd, wordt al langere tijd veel onderzoek gedaan (en terecht). Op dit moment zijn daarvoor gegevens beschikbaar over een gebruiksperiode van maximaal 13 jaar. In die gegevens is echter geen duidelijk bewijs gevonden over een verhoogd risico op hersentumoren of andere tumoren in het hoofd. Helaas groeit een hersentumor heel langzaam, het kan 10 tot 20 jaar duren. Die 13 jaar zegt dus nog niet zoveel.

Voor kwaadaardige hersentumoren, zogenoemde gliomen, werden zwakke en inconsistente aanwijzingen gevonden dat er een verband is met langdurig gebruik van de mobiele telefoon. In de bevolkingsstatistieken van Nederland is echter geen toename te zien van dit type hersentumor. Nog minder aanwijzingen voor een verband met het mobiel bellen werd gevonden voor tumoren van de hersenvliezen, tumoren op de gehoorzenuw en speekselkliertumoren.

Over de risico’s op langere termijn kan niets worden gezegd: daarvoor zijn langere looptijden van het onderzoek nodig. Dat schrijft de Gezondheidsraad (PDF) in een advies dat vandaag wordt aangeboden aan de staatssecretaris van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu (Wilma Mansveld van de PvdA).

De vraag is: als er wel een grote kans was op een hersentumor, zou men dat dan melden? Massahysterie coming at ya.. En je weet: WIFI IS DODELIJK!

2 reacties

  1. Tsjah, vaak blijkt toch achteraf dat iets gevaarlijk is o.i.d. Dan heb je natuurlijk ook nog de complot-theorie mensen.
    w.b.t. WI-FI, ik heb nog nooit steekhoudende bewijzen gezien die aantonen dat het echt gevaarlijk is. Zolang zoiets nog niet bewezen is ben ik er ook niet zo bang voor eigenlijk. Wat is er nou niet slecht voor je tegenwoordig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *